У Новосанжарській громаді затримали чоловіка, який втік з миколаївської колонії

У Новосанжарській громаді затримали чоловіка, який втік з миколаївської колонії

З тюрми на Миколаївщині втік в’язень — його затримали під Новими Санжарами під час спроби викрадення автомобіля

3 січня у селі Мала Перещепина Новосанжарської територіальної громади затримали чоловіка, який 3 тижні тому втік з миколаївської колонії. Затриманий відбував термін за крадіжки і знову намагався вкрасти. Про це повідомив відділ комунікації поліції Полтавської області з посиланням на управління карного розшуку.

49-річний Сергій Ковіна відбував термін у Новобурзькому виправному центрі Миколаївської області. Він засуджений у 2018 році за крадіжку, поєднану з проникненням у житло або інше приміщення (ч. 3 ст. 185 ККУ) — до 3,5 років ув’язнення. Окрім того, чоловік неодноразово судимий за численні крадіжки, розбої, незаконні заволодіння транспортними засобами та інші злочини. 11 січня цього року він втік з виправної колонії.

На розшук злочинця орієнтували весь особовий склад поліції області, оскільки підозрювали, що він також може бути причетний до вчинення крадіжок на території Полтавщини.

В ході реалізації отриманої інформації та відпрацювання можливих місць появи втікача, 3 січня, близько 04:00, його затримав наряд сектору реагування патрульної поліції Новосанжарщини та співробітники виправного центру. Фігуранта затримали під час спроби викрадення автомобіля Citroen Berlingo з гаража домогосподарства мешканця Малої Перещепини.

Зараз слідчі та оперативники перевіряють причетність чоловіка до вчинення аналогічних злочинів на території Полтавщини. Вирішується питання щодо повідомлення підозри фігуранту та обрання йому запобіжного заходу.

Правоохоронці також відкрили проти чоловіка кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією передбаченою ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 289 ККУ (Замах на незаконне заволодіння транспортним засобом).


Источник: www.poltava.pl.ua

Категории: Новости Полтавы Новости Николаева

03.02.2021 15:53