Суд скасував протокол Полтавської міської ТВК з виборів депутатів

Суд скасував протокол Полтавської міської ТВК з виборів депутатів

Поки Шевченківська ТВК повторно не перерахує 658 бюлетенів з ДВК № 531236, склад Полтавської міськради не затверджено

29 листопада Полтавський окружний адмінсуд скасував протокол міської ТВК з виборів депутатів до Полтавської міськради, який був оголошений ще 6 листопада. Суд зобов’язав повторно перерахувати 658 голосів на дільниці № 531236 (вул. Європейська, 100) Шевченківської районної ТВК.

Про епопею із голосуванням на цій дільниці «Полтавщина» неодноразово писала, вся історія — тут. Якщо коротко, то під час виборів 22 жовтня Шевченківська районна ТВК поклала 658 бюлетенів не в той мішок і помилково відправила до міської ТВК.

Фактично, ці голоси не були враховані. Міськвиборчком після серії судових рішень все-таки передав бюлетені до Шевченківської ТВК для підрахунку. Однак комісія визнала 181 бюлетень таким, який не підлягає врахуванню. Чергове судове рішення зобов’язує врахувати і ці бюлетені. Міська ТВК розгляне цю ситуацію сьогодні на своєму засіданні.

Епопея з підрахунком (а тепер вже й з перерахунком) голосів на 236 дільниці може завершитись тим, що депутат В’ячеслав Тютюнник не подолає 25% квоту, а списочниця Марина Пілатова отримає мандат депутата міськради. За першим кандидатом стоїть команда Сергія Іващенка, за другою — нардепа Дмитра Нальотова. Такі собі розбірки в рамках однієї політичної сили — партії «Слуга народу».

Окрім інтриги з депутатом від «СН» наразі відтерміновується й скликання установчої сесії Полтавської міськради. Фракції домовились про попередню дату проведення сесії 3 грудня. Однак тепер дата залежить і від рішення міської ТВК, і від перерахунку голосів членами Шевченківської ТВК. Можливо, нас чекають чергові судові рішення стосовно перерахунку голосів. Тож Полтава має переобраного міського голову Олександра Мамая, але не оновлений склад міської ради.


Источник: www.poltava.pl.ua

Категории: Новости Полтавы

30.11.2020 16:09