Протягом минулих вихідних поліцейські Маріуполя задокументували 93 порушення обмежень карантину

Протягом минулих вихідних поліцейські Маріуполя задокументували 93 порушення обмежень карантину
Правоохоронці виявляють та реагують на усі повідомлення про порушення карантину, проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками суб’єктів господарської діяльності. Всього за вихідні у відношенні порушників складено 16 протоколів та 77 постанов. Дякуємо представникам державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, а також, громадського формування "Жовтневий штаб з охорони публічного порядку" та голові ГФ Сергію Коваленко за допомогу та співпрацю.
Поліцейські припинили діяльність 16 об’єктів торгівлі та закладів громадського харчування, які працювали всупереч обмежень «карантину вихідного дня», запроваджених урядом України.
Як приклад, працівниками Центрального відділу поліції серед порушень було задокументовано не законну діяльність розважального закладу, який попри обмеження карантину вихідного дня продовжив приймати відвідувачів. У відношенні керівника закладу складено адміністративний протокол.
Усі матеріали складені згідно ч.1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей». Санкція цієї статті передбачає накладання штрафу від 17 до 32 тисяч гривень, у відношенні посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення щодо накладання штрафу приймає суд.
Крім того, винесено 77 постанов, згідно ч. 2 ст. 44-3 КУпАП, у відношенні осіб, які перебували у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот.
Санкція передбачає накладання штрафу від 170 до 255 гривень.
Поліція закликає громадян та керівників суб’єктів господарської діяльності суворо дотримуватись карантинних заходів.



Джерело: mariupol-police.dn.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

30.11.2020 13:23