Слідчі ГУНП в Донецькій області спрямували до суду кримінальне провадження за фактом смерті дитини у стоматологічній клініці м. Маріуполя

Слідчі ГУНП в Донецькій області спрямували до суду кримінальне провадження за фактом смерті дитини у стоматологічній клініці м. Маріуполя
Дворічний хлопчик помер у приватній клініці під час стоматологічного втручання під загальним наркозом в 2017 році. Слідчі СУ ГУНП в Донецькій області притягнули до відповідальності лікаря-анестезіолога, через непрофесійні дії якої сталася трагедія. Завдяки здобутим доказам лікар-анестезіолог постане перед судом.

Слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування за фактом гибелі дитини в стоматологічній клініці

м. Маріуполя. 22 липня 2017 року батьки привели сина на лікування, йому було зроблено загальний наркоз, під час стоматологічного втручання сталася клінічна смерть.

Трагедія викликала широкий резонанс у суспільстві, і розслідування було взято під особистий контроль керівництвом обласного главку поліції. Довести факт лікарської помилки складно, тому кропітка робота зайняла три роки.

Слідчі СУ ГУНП в Донецькій області провели велику кількість слідчих (розшукових) дій, ретельно вивчили дії кожного медичного працівника, перевірили законність діяльності медиків і походження препаратів.

Було проведено 4 довготривалі комісійні судово-медичні експертизи у різних містах України в тому числі у МОЗ України. Важливий внесок зробила при цьому прокуратура Донецької області, яка підтримала поліцейських у прагненні дійти істини і встановити, хто винен в смерті дитини.

Наполегливість правоохоронців у розслідуванні дала результати. Згідно висновків комісійних судово-медичних експертиз, було встановлено, що до непоправного призвели саме дії лікаря-анестезіолога.

Слідство встановило, що хлопчик загинув через асфіксію – бинт перекрив доступ кисню до організму дитини. Таким чином, слідчі зібрали беззаперечну доказову базу та довели, що смерть дитини настала внаслідок недбалості лікаря-анестезіолога.

Жінку обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Кримінальне провадження спрямовано до суду. 52-річній фігурантці загрожує покарання від обмеження волі на строк до 5 років або до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Відділ комунікації поліції

Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

06.08.2020 10:36