Рівень дорожнього травматизму на Донеччині знизився

З початку року поліцейські зупинили за порушення правил дорожнього руху понад 23600 громадян. Кожен десятий випадок – керування транспортом у стані сп’яніння. Правопорушників притягнуто до відповідальності, а з учасниками дорожнього руху поліція щодня проводить превентивну роботу. Є результати: за 6 місяців 2020 року кількість ДТП та постраждалих у них знизилося вдвічі порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Протягом пів року в Донецькій області зареєстровано 784 дорожньо-транспортні події, з них 207 - із постраждалими. На дорогах загинули 35 людей, травмовано 249.

В минулому році за цей самий період поліція зафіксувала 405 ДТП з постраждалими, внаслідок яких 45 осіб загинуло і 518 дістали травми.

Нагляд за безпекою дорожнього руху здійснюють групи реагування поліції. Як відзначив заступник начальника відділу управління превентивної діяльності Андрій Францішко, у своїй діяльності поліцейські роблять акцент на профілактиці.

«Постійно проводимо серію превентивних кампаній зі всіма учасниками дорожнього руху – водіями і пішоходами, перевізниками, дітьми, власниками двоколісного транспорту тощо. Щоб привчити громадян дотримуватися безпеки, використовуємо різні підходи. Для дітей – інтерактивні ігри, навчаємо користуватися світловідбиваючими елементами. Дорослим демонструємо наслідки порушення правил - кадри реальних ДТП», - зазначив Андрій Францішко.

Інформаційні листівки, білборди на магістралях - все це поліція робить для привернення уваги до проблеми дорожнього травматизму. Адже щодня мінімум одна людина страждає внаслідок порушення правил дорожньої безпеки.

При патрулюванні групи реагування поліції приділяють особливу увагу місцям концентрації ДТП. За шість місяців поліцейські виявили 23 693 порушення правил дорожнього руху. Серед найчастіших – порушення правил проїзду перехресть і правил маневрування.

Так, минулого тижня порушення правил безпеки спровокувало дві аварії з перекиданням автомобілів. У Покровському районі одна людина загинула і чотири постраждали, а в Краматорську водійка отримала тілесні ушкодження.

Кожен десятий порушник у першому півріччі сів за кермо нетверезим: за їзду в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння поліцейські склали 2209 адмінпротоколів.

Нагадаємо, з 3 липня за керування транспортом у стані сп’яніння діє адміністративна відповідальність (ст. 130 КУпАП). Покарання досить суттєве:

- за перше правопорушення протягом року — штраф 10200 гривень і 1 рік позбавлення права керування транспортним засобом;

- за повторне правопорушення протягом року — штраф 20400 гривень і 3 роки позбавлення права керування транспортним засобом;

- за третє і більше порушень протягом року — штраф 40800 гривень і 10 років позбавлення права керування транспортним засобом.

Максимально допустимий рівень алкоголю в крові — 0,2 проміле.



Відділ комунікації поліції

Донецької області

Джерело: https://mariupolrada.gov.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Донецка Новости Луганска Новости Авдеевки

13.07.2020 14:30