У Бахмуті начальник підрозділу внутрішньої безпеки Держприкордонслужби погорів на вимаганні грошей

У Бахмуті начальник підрозділу внутрішньої безпеки Держприкордонслужби погорів на вимаганні грошей

Служба безпеки України підозрює начальника групи управління внутрішньої та власної безпеки Краматорського прикордонного загону у вимаганні грошей.

За даними досудового слідства, посадовець вимагав 10 тисяч гривень хабара від військовослужбовця підрозділу Держприкордонслужби. Натомість зловмисник обіцяв не повідомляти вище керівництво та правоохоронців про начебто вживання військовим наркотиків. До протиправної діяльності начальник залучив свого знайомого - касира місцевої автозаправки, а сам у цей час виїхав до родичів у Сумську область.

Затримали офіцера внутрішньої безпеки на Сумщині відповідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України відразу після отримання грошей посередником.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Заходи із викриття корупційного правопорушення відбувалися спільно ДБР під процесуальним керівництвом військової прокуратури Донецького гарнізону.

Пресслужба ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Артемовска

05.06.2020 12:48