National Geographic опублікує фото українського Рожевого озера

National Geographic опублікує фото українського Рожевого озера
Одеський фотограф Євген Самученко зробив серію знімків At the Pink Planet ("На рожевій планеті"), які вразили редакцію авторитетного тревел-видання. Тому роботи фотохудожника розмістять на розвороті травневого випуску National Geographic.

Знімки присвячені Рожевому (Лемурійському) озеру, яке розташоване на Херсонщіні, с. Григорівка, Чаплинського району.

Про це написав сам Євген Самученко, на своїй сторінці у Facebook.


Рожеве (Лемурійське) озеро - одне з найдивовижніших місць України. Воно розташоване в одній з бухт затоки Сиваш, у Херсонській області.

Вода в озері дуже солона і за свої властивостям наближена до вод Мертвого моря. А деякі стверджують, що концентрація солі в українському озері навіть більше, ніж в Мертвому морі (на 50г / літр води).

Лемурійськіє озеро багате різними мінералами, кислотами, вуглеводами, азотистими речовинами, солями, переважно хлористого магнію і калію, йодистого натрію, бромистого магнію. Саме ця рожева вода, взаємодіючи з грязями Сиваша, значно посилює їх якості.

Збагачена вода Рожевого озера широко застосовується в медицині. Її використовують для лікування неврологічних захворювань, дихальних органів, опорно-рухового апарату, сечо-статевої системи і шкірних покривів.

Категорії: Новости Херсона Новости Чаплино

22.04.2020 14:49