На Донеччині поліцейські склали 207 адмінпротоколів за порушення правил карантину


Суд вже притягнув до відповідальності перших чотирьох порушників. На суб’єктів господарювання, які всупереч закону і попередженню поліції, не обмежили свою роботу, накладено штрафів на загальну суму понад 100 тисяч гривень.

Щодня публічну безпеку і громадський порядок в умовах карантину забезпечують понад 1000 правоохоронців. До складу нарядів увійшли поліцейські, військовослужбовці Нацгвардії, рятувальники, медики, представники Держпоживслужби, члени громадських формувань.

На 5 блокпостах поліція зі складу Об’єднаних сил здійснює температурний скринінг і тимчасові обмеження щодо в’їзду-виїзду на Донеччину.

Поліцейські виконують завдання з протидії поширенню коронавірусної інфекції. У результаті превентивних заходів зафіксовано 207 порушень правил карантину людей (ст. 44-3 КУпАП). Відносно порушників складено адміністративні протоколи.

Вже є перші судові рішення відносно осіб, що проігнорували вимоги закону. Четверо суб’єктів господарювання у Маріуполі, Краматорську, Слов’янську, Костянтинівці і Мар’їнському районі оштрафовані на загальну суму 102 тисячі гривень. Більшість з них здійснювали торгівлю непродовольчими товарами, чим порушили санітарно-протиепідемічні правила в період дії карантину.

Поліцейські продовжують профілактичну роботу з громадянами, під час якої інформують про необхідність дотримання карантинних заходів. Під особливою увагою поліції – особи, які повернулися з-за кордону. Таких на Донеччині – понад 600, всі підписали згоду про самоізоляцію.

Відділ комунікації поліції

Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

02.04.2020 16:01