Близько 2000 метрів сіток та 27 протоколів - результати несення служби прикордонниками на морскькій ділянці

Лише з початку березня військовослужбовцями Донецького прикордонного загону під час несення служби на катері прикордонників було виявлено близько 2 000 метрів заборонених знарядь лову. Їх було вилучено, а на господарів сіток складено протоколи за ст. 85-4 КУпАП. Про це повідомляє прес-служба Донецького прикордонного загону.
НАГАДУЄМО: у випадку виявлення водних біоресурсів в сітках – вбачаються ознаки злочину за ст. 249 ККУ (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

При виявленні в тенетах червонокнижної риби представниками рибоохоронного патруля складається протокол за ст. 90 КУпАП (Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України).
Виявляли військовослужбовці відділу прикордонної служби "Маріуполь" та "Ялта" в районах своєї відповідальності громадян, які своїми діями порушували вимоги постанови КМУ № 1147 "Про прикордонний режим", а саме - здійснювали вихід в море поза офіційних пунктів базування в період закритої навігації.
По даним фактам за вказаний період прикордонниками було складено 27 протоколів про адміністративні правопорушення.

НАГАДУЄМО громадянам про необхідність дотримання правил прикордонного режиму. Також, аби не шкодити водному світу України, ЗАКЛИКАЄМО не використовувати заборонені знаряддя лову та займатися виловом риби, дотримуючись встановлених правил.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Ялты

11.03.2020 08:15