Прикордонники Маріупольського загону визволили із сіток червонокнижну рибу (ВІДЕО)

В рамках реалізації оперативної інформації під час несення служби в Бердянському районі акваторії Азовського моря, корабельно-катерною тактичною групою Маріупольського загону Морської охорони, який входить до складу Обєднаних Сил, виявлено заборонені знаряддя рибного промислу та незаконно здобуті біоресурси. Про це повідомляє Регіональне управління Морської охорони Держприкордонслужби України.

На відстані близько 1,5 морських миль від берегу невідомими особами було розставлено 5 сіток різного призначення. Сітки не мали встановленого біркування, натомість мали ознаки протиправного використання у рибному промислі із нанесенням істотної шкоди водним біоресурсам держави.

До заходів із припинення виявленого правопорушення, в рамках взаємодії, було залучено співробітників рибоохоронного патруля Азовського басейнового управління Державного агентства рибного господарства. Фахівцями рибоохорони вилучено безхазяйні риболовні сітки загальною протяжністю  420 метрів. У заборонених знаряддях лову було виявлено близько десятка червонокнижних рибин цінних порід: осетрові, камбалоподібні, кефалеві. Враховуючи, що рибини були живі, спільно з представниками рибоохоронного патруля прикордонники повернули їх у природне середовище.

Сума попередження нанесенню шкоди водним біоресурсам держави склала близько 148 000 грн.
 

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Сум

02.12.2019 10:15