Новини Нiкопольської ОДПІ

Новини Нiкопольської ОДПІ

У ДФС представили громадськості звіт про результати діяльності у 2018 році

В.о. Голови ДФС Олександр Власов презентував громадськості Звіт про роботу Державної фіскальної служби у 2018 році. Представники Громадської ради при ДФС, громадських асоціацій та об’єднань, організацій роботодавців, професійних спілок та експерти мали змогу висловити свої зауваження та пропозиції щодо діяльності служби, поставити запитання її керівнику та висловити побажання щодо подальшого формату співпраці.

«Ми відкриті та прозорі і щодня інформуємо платників про наші результати та досягнення. Зауважу, що ДФС є абсолютним лідером по відкритості серед інших відомств. На сьогодні служба забезпечує 100% оприлюднення даних на оновленій версії національного порталу відкритих даних», – підкреслив Олександр Власов.

Очільник ДФС поінформував присутніх про основні досягнення фіскальної служби у минулому році, новації, які вже впроваджені в роботу, та плани на поточний рік.

Так, у 2018 році фіскальна служба забезпечила надходження до зведеного бюджету понад 1 трлн грн. Це найбільша сума за всю історію незалежної України. Минулорічні надходження майже на 170 млрд грн. перевищили показники 2017 року.

«Я вдячний кожному платнику за сплачені вчасно та в повному обсязі податки. На сьогодні в Україні 95% суб’єктів господарювання виконують свої зобов’язання добровільно. Якщо для порівняння, то 170 млрд грн – це майже 60% виплачених у 2018 році пенсій», – наголосив Олексанлр Власов.

Збір платежів до загального фонду держбюджету у 2018 році склав понад 860 млрд грн, що на 14,4% більше, ніж у 2017 році. 40% від загального фонду держбюджету, або 340 млрд грн склали митні надходження. Це на 35 млрд грн більше, ніж у 2017 році.

Третину загального фонду складає ПДВ з ввезених в Україну товарів – майже 300 млрд грн. На другому місці – збір ПДВ з вироблених товарів – 210 млрд грн.

Позитивна динаміка і щодо відшкодування ПДВ.

«Ми констатуємо, що процес прозорий, відкритий і, в принципі, зміни підходів дали свій значущий ефект. Протягом 2018 року платникам було відшкодовано 131,7 млрд грн ПДВ. Середньомісячна сума відшкодування ПДВ складала 11 млрд грн», – наголосив керівник ДФС.

Олександр Власов також зауважив, що у січні 2019 року ДФС відшкодовано рекордну суму ПДВ – 19,7 млрд грн.

Високих результатів досягнуто і у напрямі протидії податковим та митним правопорушенням. Так, наприклад, друга половина 2018 року пройшла під гаслом «Україна без контрабанди». Проведення якісних митних оглядів та залучення експертів сприяло стрімкому падінню обсягу експорту паливної деревини, під виглядом якої вивозиться ліс-кругляк. Зафіксовано зниження майже на 70%. Середньодобовий показник зменшився в понад три рази. Тобто, таким чином, щодня зберігалося більше ніж сім гектарів лісу.

Особливу увагу у 2018 році в ДФС приділяли електронізації. Фахівці служби працювали над спрощенням процесів адміністрування, мінімізацією фізичного контакту платників з податківцями та митниками, оптимізацією робочого часу кожного платника, простотою та зручністю звітування та отримання послуг.

Кількість користувачів Електронного кабінету зростає і це – найпопулярніший в Україні сервіс. В Кабінеті сьогодні реалізовано 100% сервісів для фізичних осіб (громадян), платників ПДВ та акцизного податку з реалізації пального, 95% сервісів – для платників єдиного внеску.

Олександр Власов також звернув увагу присутніх на сервісах, впровадження яких було розпочато минулого року і продовжиться у 2019 році. Це – Е-чек, Е-аудит, Е-акциз, «Єдине вікно».

«Ми продовжимо всі наші напрацювання у нинішньому році. Незважаючи на процес реорганізації фіскальної служби, електронізація залишиться одним з основних аспектів діяльності новостворених податкової та митної служб», – підкреслив Олександр Власов.

У свою чергу представники громадськості висловили побажання, щоб реорганізація не вплинула негативно на роботу платників податків. Крім того, у поточному році від фіскальної служби та від новостворених служб очікують прозорості, відкритості та готовності до діалогу з бізнесом та громадськістю.

 

За два місяці 2019 року для забезпечення соціального захисту мешканців Дніпропетровської області надійшло майже 2,4 млрд грн єдиного внеску

Впродовж січня – лютого поточного року органи фіскальної служби Дніпропетровщини забезпечили надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 2 млрд 395,1 млн гривень. Якщо порівняти цей показник з аналогічним періодом 2018 року, то у цьому році ЄСВ сплачено на 460,1 млн грн більше. Про це повідомила заступник начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Ірина Сікіріна.

При цьому, у лютому платники єдиного внеску регіону перерахували на рахунки Держказначейства 1 млрд 239,8 млн грн, що на 221,8 млн грн більше минулорічних лютневих надходжень.

Нагадуємо, що єдиний внесок засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

 

За два місяці цього року до бюджетів Нікопольського регіону надійшло 249,5 млн гривень

Упродовж січня-лютого 2019 року платники перерахували до місцевих бюджетів Нікопольського регіону 249,5 млн грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів. В.о. начальника Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Володимир Джавун зазначає, що за цей же час минулого року загальний збір до місцевого бюджету був на 38,4 млн грн меншим.

Значну частку від усіх надходжень до місцевої скарбниці, за словами посадовця, склав податок на доходи фізичних осіб – понад 153,4 млн гривень. Спрощенці Нікопольського регіону перерахували у бюджет майже 31,6 млн гривень. А за землю фізичні і юридичні особи заплатили 44,5 млн гривень.

Володимир Джавун підсумовує, що такі вагомі показники у наповненні місцевих бюджетів регіону є запорукою сталого розвитку місцевих громад Нікопольського регіону.

 

Надходження ЄСВ від Нікопольського регіону перевищили 111,4 мільйони гривень

У січні-лютому поточного року платники податків Нікопольського регіону перерахували 111,4 мільйони гривень єдиного соціального внеску. Як зазначив в. о. начальника Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Володимир Джавун, порівняно з відповідним періодом минулого року рівень сплати ЄСВ зріс на 21,4 мільйони гривень.

Серед основних джерел надходжень єдиного соцвнеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств і самозайнятих осіб.

 

Про декларування доходів громадян на прес – конференції

Із 1 січня 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у минулому році. Про це розповів під час проведеної прес – конференції заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

Відповідно до норм Податкового кодексу України, громадяни, які подають податкові декларації про майновий стан і доходи розподіляються на дві категорії: особи, які зобов’язані подати річну декларацію, та особи, які мають право подати декларацію.

Володимир Малиновський зазначив, що за січень 2019 року деклараційної кампанії громадянами Нікопольського регіону та особами, які провадять незалежну професійну діяльність подано 324 декларації про майновий стан і доходи, що на 56 декларацій більше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Загальна сума доходів, що вказана в деклараціях – 38,0 млн грн, що на 20,2 млн грн більше, ніж минулого року. При цьому, до сплати в бюджет нараховано 0,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 0,1 млн грн більше, ніж у 2018 році та 0,07 млн грн військового збору, що на 0,02 млн грн більше минулого року.

Основними декларантами з початку 2019 року є громадяни, які задекларували наступні види доходів:

- 3,0 млн грн – доходи, отримані від прийняття спадщини (33 декларації);

- 1,4 млн грн – доходи від продажу (обміну) рухомого та нерухомого майна (16 декларацій);

- 0,1 млн грн – доходи від надання в оренду земельних часток (паїв) (43 декларації).

Разом з тим, 197 мешканців Нікопольського регіону надали декларацію з метою скористатися правом на податкову знижку. Сума задекларованого доходу такими громадянами складає 20,3 млн грн, сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету, складає 0,4 млн гривень.

«Декларування доходів - це особистий внесок кожного українця у розвиток нашої держави. Тож, не чекайте до останнього терміну подання декларації, звітуйте вже зараз» - закликав посадовець.

Податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

особисто або уповноваженою на це особою;

надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

У разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової декларації в електронній формі, – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися новим електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Граничні строки подання декларації:

для громадян, які зобов’язані згідно з Податковим кодексом України (далі - ПКУ) подати податкову декларацію, і осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, – до 1 травня року, що настає за звітним; якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

для громадян, які мають право на податкову знижку – по 31.12.2019 (включно);

Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні:

доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, тощо;

доходів від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, у разі якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року, а також інвестиційних доходів;

іноземного доходу;

та в інших передбачених Кодексом випадках.

Разом з тим, обов’язок фізичної особи-платника податку на доходи фізичної особи щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи:

від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених ІV розділом ПКУ;

від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб (далі – податок) та військовий збір;

у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ.

Крім того, у 2018 році до ПКУ внесені зміни, якими розширено коло платників, які зобов’язані та/або мають право подати декларацію.

Так, зобов’язані включити до річної податкової декларації та самостійно сплатити установлені Кодексом податки та збори отримувачі винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) відповідно до умов цивільно-правового договору у разі, якщо такі доходи отримані від фізичних осіб – платників єдиного податку четвертої групи (п.п. 164.2.2 п. 164.2 ст. 164 ПКУ).

Протягом 2019 року мають право подати декларацію з метою отримання податкової знижки громадяни, які понесли витрати:

на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення (п.п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 ПКУ);

у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, у разі якщо такий платник має статус внутрішньо переміщеної особи та за умови дотримання вимог, встановлених Кодексом (п.п. 166.3.9 п. 166.3 ст. 166 ПКУ).

І на останнє, Володимир Малиновський звернув увагу, що свідоме декларування доходів та сплата податків – вірний шлях до побудови європейського суспільства.

 

Здаєте квартиру в оренду – задекларуйте свій дохід

Заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Юлія Пушко нагадала, якщо фізична особа – орендар нерухомого майна не є суб’єктом господарювання, то відповідальним за нарахування та сплату (перерахування) податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) до бюджету є орендодавець.

При цьому такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету у строки, встановлені для квартального звітного (податкового) періоду. А саме: протягом 40 календарних днів після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу. Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Крім того, у разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості, нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця за формою та у спосіб, встановлені Кабінетом Міністрів України. За порушення порядку чи строків подання зазначеної інформації нотаріус несе відповідальність, передбачену законом за порушення порядку та/або строків подання податкової звітності.

Нагадуємо, що особливості нарахування (виплати) та оподаткування окремих видів доходів визначені ст. 170 розділу IV «Податок на доходи фізичних осіб) Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року  № 2755-VI із змінами та доповненнями.

 

Увага! Кущовий семінар для платників податків

14 березня 2019 року о 10–00 год. (реєстрація з 9-30 год.) в приміщенні актового залу Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області відбудеться кущовий семінар для бухгалтерів підприємств, фізичних осіб – підприємців та громадян на тему: «Новації податкового законодавства. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Новий електронний сервіс щодо РРО та КОРО. Справляння рентної плати та екологічного податку. Земельний податок. Орендна плата. Легалізація заробітної плати. Кампанія декларування та право платників на податкову знижку» за організації ГУ ДФС у Дніпропетровській області спільно з Нікопольським управлінням ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Запрошуємо всіх бажаючих. Довідки за телефоном: (0566) 68-67-65.

 

Інформація щодо пільгового оформлення транспортних засобів громадян відповідно до Законів України від 08.11.2018 № 2611 та № 2612 станом на 28.02.2019 (за період від 25.11.2018 по 22.02.2019 включно)

1. Всього оформлено транспортних засобів - більше 218 тис. шт.; сплачено платежів - більше 13,6 млрд. грн.

у тому числі:

1.1. оформлено транспортних засоби з ознакою «HJ» - більше 140 тис. шт.;

сплачено платежів - майже 8,7 млрд. грн.

*- транспортні засоби з ознакою «HJ» - легкові транспортні засоби, що були ввезені в період з 01.01.2015 до 25.11.2018 і перебувають в Україні у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту (у тому числі ті, які були вивезені за межі митної території України після 25.11.2018 та ввезені повторно)

1.2. оформлено інших транспортних засоби - більше 78 тис. шт.; сплачено платежів - майже 5 млрд грн

2. Динаміка оформлення транспортних засобів громадян

Протягом всього пільгового періоду спостерігалась тенденція до постійного зростання кількості оформлених транспортних засобів:

перші 10 тис. авто оформлені за 30 діб (з 25.11.2018 по 24.12.2018); наступні 10 тис. - вже за 10 діб;

за 20.02.2019 (лише один день) було оформлено 9 533 транспортних засобів (з ознакою «HJ» - 6 419).

1.3. Кількість транспортних засобів особистого користування, що залишаються на території України з порушенням строків тимчасового ввезення чи транзиту - 263 648 шт.

1.4. Оформлено транспортних засобів підгрупи 8703 згідно з УКТЗЕД (рік випуску - 2010 і пізніше):

всього - майже 31 тис. шт., у тому числі:

з ознакою „HJ" - більше 2 тис.; інші - майже 29 тис.

Оформлено транспортних засобів підгрупи 8703 згідно з УКТЗЕД, випущених до 2010 року:

всього - майже 188 тис. шт., у тому числі:

з ознакою „HJ" - майже 138 тис. шт.;

інші - майже 50 тис. шт.

5. Топ-п’ятірка митниць, якими оформлено найбільшу кількість транспортних засобів громадян у пільговий період:

Волинська митниця

-   трошки більше 33 тис. шт.;

 

Київська міська митниця

-   більше 30 тис. шт.;

 

Львівська митниця

-   майже 20 тис. шт.;

 

Одеська митниця

-   більше 17 тис. шт.;

 

Закарпатська митниця

майже 16 тис. шт.

 

 6. Топ-п'ятірка митних постів (далі-МП) митниць, якими оформлено найбільшу кількість транспортних засобів громадян у пільговий період:

 

МП „Луцьк" Волинської митниці

-   більше 19 тис шт.;

 

МП „Західний" Львівської митниці

-   майже 19 тис. шт.;

 

МП „Столичний" Київської міської митниці

-    майже 14 тис. шт.;

 

ВМО№ 1 Чернівецької митниці

-   більше 12 тис. шт.;

 

МП „Спеціалізований" Одеської митниці

-  більше 10 тис. шт.

 

7. ТОП найдорожчих авто з імпортованих автомобілів підгрупи 8703

№ з/п

 

Марка

I

Модель

Рік

Вартість,дол. США

Сплачено платежів, грн

1

MERCEDES-BENZ

AMG G 63

2018

171 210

1 510 510

2

PORSCHE

971

2017

148 519

1 285 770

3     AUDI

R8

2017

137 740

1 195 199

4

BENTLEY

MULSANNE

2010

107 964

1 035 279

5

BENTLEY

FLYING SPUR W12

2014

96 623

879 034

6

BMW

X5

2018

92 611

809 425

7

AUDI

SQ7

2017

92 543

833 871

8

MERCEDES-BENZ

G350d

2017

85 213

654 561

9

MERCEDES-BENZ

S 350

2018

84 874

756 180

10

MERCEDES-BENZ  S 350 D 4МАТIС

2018

84 520

733 181

 

За 2 місяці 2019 року платникам відшкодовано 32,8 млрд грн ПДВ

Протягом січня-лютого 2019 року Державна фіскальна служба України відшкодувала платникам 32,8 млрд грн податку на додану вартість.

Порівняно з відповідним періодом минулого року сума відшкодування зросла на 39,1%, або на 9,2 млрд грн. У січні-лютому 2018 року платникам було відшкодовано 23,6 млрд грн.

Сума середньомісячного відшкодування ПДВ у 2019 році склала 16,4 млрд грн. Протягом 2018 року сума середньомісячного відшкодування ПДВ становила 11 млрд грн.

У лютому 2019 року платникам було повернуто 13,1 млрд грн. ПДВ. Це на 14%, або на 1,6 млрд грн. більше лютого 2018 року.

Нагадаємо, що на сьогодні відсутні будь-які можливості для маніпуляцій з відшкодуванням ПДВ, оскільки весь процес автоматичний та прозорий.

 

З початку року до місцевих бюджетів надійшло 40,4 млрд гривень

У січні-лютому 2019 року до місцевих бюджетів надійшло 40,4 млрд грн платежів, що контролюються ДФС. Це на 22,6%, або на 7,5 млрд грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

У лютому до місцевих бюджетів платниками податків спрямовано 22,1 млрд грн. Порівняно з лютим минулого року надходження зросли на 23,5%, або на 4,2 млрд грн.

З початку року до зведеного бюджету надійшло 38,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 22,9%, або на 7,2 млрд грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Надходження податку на доходи фізичних осіб у лютому склали 20,8 млрд грн. Порівняно з лютим минулого року ці надходження зросли на 23%, або на 3,9 млрд грн.

 

У січні - лютому до загального фонду держбюджету зібрано майже 130 млрд грн

За оперативними даними у січні – лютому 2019 року надходження (збір) до загального фонду державного бюджету по платежах, що контролюються ДФС, склали 129,8 млрд грн. Це на 9,4 млрд грн, або на 7,8% перевищує відповідний показник січня – лютого 2018 року.

До загального фонду держбюджету у лютому поточного року зібрано 67,7 млрд грн, що на 7,4 млрд грн, або на 12,3% перевищує надходження лютого минулого року.

Податкових платежів до загального фонду держбюджету у лютому зібрано у розмірі 42,1 млрд грн. Це на 17,6% або на 6,3 млрд грн перевищує минулорічний показник. Митних платежів – 25,6 млрд грн, що на 1,1 млрд грн, або на 4% більше, ніж у лютому минулого року.

 

Проведення профілактичних заходів щодо недопущення корупційних дій у Дніпропетровській митниці ДФС

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції Дніпропетровської митниці ДФС за січень-лютий 2019 року проведено 14 нарад в рамках професійного навчання щодо недопущення корупційних дій та порушень законодавства України у сфері службової діяльності: 5 нарад проведено з керівниками структурних підрозділів та їх підлеглими в адміністративній будівлі Дніпропетровської митниці ДФС (далі - Митниця), та 9 нарад на митних постах Митниці.

З метою підвищення обізнаності про права та обов’язки суб’єктів декларування, під час нарад, сектором з питань запобігання та виявлення корупції Дніпропетровської митниці ДФС акцентовано увагу посадових осіб Митниці на порядок і своєчасність декларування та повноти подачі інформації, під час заповнення та подачі декларацій про майно, доходи, витрати, і зобов’язання фінансового характеру за 2018 рік.

Також, посадовим особам Митниці постійно надаються індивідуальні роз’яснення стосовно антикорупційного законодавства, зокрема з питань дотримання вимог ст.45 та ст.52 Закону України „Про запобігання корупції”; недопущення виникнення конфлікту інтересів та вжиття заходів щодо його врегулювання; етичної поведінки посадових осіб Митниці; наявності корупційних ризиків у роботі та заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків; недопущення отримання пропозиції, вимагання неправомірної вигоди; відповідальність за корупційні правопорушення; вимоги щодо безумовного дотримання норм і правил поведінки та особистої безпеки під час виїзду та перебування на тимчасового окупованій території АР Крим та м. Севастополя, у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своє повноваження та які розташовані на лінії зіткнення зони проведення антитерористичної операції у межах Донецької та Луганської областей.

 

Команда ГУ ДФС у Дніпропетровській області прийняла участь у чемпіонаті України з рукопашного бою

03 березня ц.р. у місті Київ відбувся чемпіонат України з рукопашного бою, де приймали участь понад 200 учасників з усіх регіонів країни, в тому числі із силових структур.

За результатами змагань команда Дніпропетровської області здобула перше місце в турнірі.

В особистому заліку співробітники податкової міліції та кандидати на службу здобули 5 золотих, 2 бронзових медалі та були відмічені в трьох номінаціях Кубками та цінними подарунками.

 

Про проведення засідання районної комісії

Днями у виконкомі Довгинцівської районної в місті Кривому Розі ради відбулося засідання районної комісії з координації дій щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного та місцевого бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат. У засіданні прийняли участь працівники Криворізького північного управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області та виконкому районної в місті ради. У порядку денному засідання були розглянуті питання:

- стан заборгованості по єдиному соціальному внеску, проведену роботу щодо погашення боргу;

- стан заборгованості по платі за землю (юридичні та фізичні особи) та податку на нерухоме майно, акцизного податку з реалізації підакцизних товарів, проведену роботу щодо погашення боргу.

На засіданні обговорювалося щодо стану заборгованості та проведену роботу із зменшення податкового боргу. Також йшлося про очікувані у 2019 році надходження від сплати податків.

За підсумками засідання прийнято рішення, що діяльність комісії у поточному році продовжується у межах повноважень: проведення співбесід з фізичними особами-підприємцями та іншими суб’єктами господарювання на засіданнях, надсилання офіційних листів з рекомендаціями своєчасної сплати податків та недопущення заборгованості.

 

На двох нафтобазах Дніпропетровщини ліквідовано незаконні виробництва, які виготовляли пальне із викраденої з нафтопроводу нафти

Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС в Івано-Франківській та Дніпропетровській областях, спільно із працівниками СБУ зупинено два незаконні виробництва пального, які функціонували на нафтобазах Дніпропетровщини.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.191, ч.4 ст.185, ч.1 ст.204 КК України встановлено факт крадіжки сирої нафти шляхом незаконної врізки в магістральний нафтопровід на території Богородчанського району Івано-Франківської області, яка в подальшому незаконно транспортувалась на Дніпропетровщину, де використовувалась в якості сировини на двох підпільних виробництвах пально-мастильних матеріалів.

Вказані виробництва функціонували на нафтобазах, розміщених у двох містах Дніпропетровської області. Виготовлення ПММ відбувалось з використанням спеціалізованого обладнання для масового виробництва пального, шляхом змішування викраденої нафтової сировини з газовим конденсатом.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

14.03.2019 16:22