На Жидачівщині оновили парк шкільних автобусів

На Жидачівщині оновили парк шкільних автобусів
У 2018 - 2019 навчальних роках організовано освітній простір нової української школи. З цією метою пройшли курсову перепідготовку вчителі 1-х класів.

Про це сьогодні, 27 лютого, розповів голова Жидачівської райдержадміністрації Василь Татарин під час звіту за підсумками 2018 року.

В межах НУШ через відкриті торги закуплено дидактичний матеріал, комплекти меблів, мультимедійні пристрої та комп’ютерну техніку на суму 3,4 млн грн.

«На базі загальноосвітньої школи №2 у Жидачеві відкрито інклюзивно-ресурсний центр для дітей із особливими освітніми потребами, де на інклюзивній формі навчання перебувають 11 дітей, ще двоє – у Гніздичівській ОТГ. Новостворений інклюзивно-ресурсний центр, площею 82 кв м, має всі необхідні елементи доступності. Також його обладнали сучасними комп’ютерами», - розповів Василь Татарин.

На закупівлю необхідного обладнання витратили понад 250 тисяч гривень, ще 190 тисяч гривень скерували на проведення ремонтних робіт.

За словами Василя Татрина, за кошти обласного та місцевих бюджетів придбано 1 новий шкільний автобус, на що витрачено 1,6 млн грн. Загалом за 2016- 2018 роки в районі оновлено парк шкільних автобусів на 7 одиниць.

В планах на 2019 рік подальше вдосконалення освітнього середовища шляхом реорганізації малокомплектних шкіл, придбання шкільних автобусів та організації довезення учнів до навчальних закладів із достатньою матеріальною базою.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Жидачева

28.02.2019 15:50