На Стрийщині відбувся семінар-нарада з аграріями з питань земельних відносин

На Стрийщині відбувся семінар-нарада з аграріями з питань земельних відносин
Сьогодні, 28 листопада, під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Любомира Кащука відбулася нарада з аграріями, головами та землевпорядниками сільських рад Стрийщини. Участь у нараді взяли заступник начальника управління – начальник відділу розвитку аграрної інфраструктури, земельних відносин, управління сталого розвитку сільськогосподарського виробництва, інфраструктури та земельних відносин департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Борушок, представник Головного територіального управління юстиції у Львівської області Леся Гринишин, начальник відділу агропромислового розвитку РДА Василь Лесів та начальник відділу у Стрийському районі ГУ Держгеокадастру Роман Ярич.

На нараді було поінформовано аграріїв про обсяги та зміни до програм підтримки аграріїв з державного бюджету у 2018 році. Зокрема, говорили про бюджетну субсидію для новостворених фермерських господарств, які зареєстровані з 1 січня 2016 року в розмірі 3 тис. грн на 1 гектар та бюджетну субсидію на кожного члена фермерського господарства у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму встановленого для працездатних осіб на 1 січня відповідного року ( на сьогодні це - 9,5 тис.грн на одного члена фермерського господарства, така субсидія не повинна бути більшою 30 тис. грн. на одне фермерське господарство).

Також, Роман Ярич ознайомив аграріїв з інформацією щодо запланованих земельних торгів (аукціонів) на листопад та грудень 2018 року, порядку та механізму проведення електронних земельних торгів (аукціонів) з зазначенням покрокових дій для учасників торгів, а також змін до чинного законодавства в частині земельних правовідносин.

Учасникам наради доведено до відома аспекти державної реєстрації оренди земель сільськогосподарського призначення, а також обговорено низку питань, що стосуються порядку державної реєстрації договорів оренди землі, механізмів їх пролонгації. Додатково аграріям наголошено на способах захисту своїх прав через Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації та онлайн сервісу Мін‘юсту - SMS MAЯК земля.

Джерело: stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

28.11.2018 18:15