Прокуратура домоглась скасування незаконного судового рішення про умовно-дострокове звільнення чоловіка, засудженого на 12 років за умисне вбивство

Прокуратура домоглась скасування незаконного судового рішення про умовно-дострокове звільнення чоловіка, засудженого на 12 років за умисне вбивство

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області Донецьким апеляційним судом скасовано ухвалу Іллічівського районного суду м. Маріуполя, якою засудженого звільнено умовно-достроково з місць позбавлення волі.

Так, у липні 2017 року Жовтневим районним судом м. Маріуполя постановлено вирок, яким 27-річного місцевого мешканця засуджено до 12 років ув’язнення за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 та ч. 4 ст. 296 КК України, а саме – за умисне вбивство охоронця нічного клубу із вогнепальної зброї за обтяжуючих обставин та з хуліганських мотивів.

У липні 2018 року до Іллічівського районного суду м. Маріуполя надійшло клопотання захисника засудженого про умовно-дострокове звільнення останнього у зв’язку із відбуттям ¾ строку призначеного покарання.

Ухвалою судді вказане клопотання задоволено та засудженого звільнено умовно-достроково на не відбутий строк - 2 роки 7 місяців і 8 днів.

Прокуратура визнала таке рішення незаконним та подала апеляційну скаргу, розглянувши яку, апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції та постановив нову, якою відмовив засудженому в умовно-достроковому звільненні.

Отже наступні 2 роки і 5 місяців чоловік проведе за гратами.

Прес-служба прокуратури Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

18.10.2018 12:57