На Жидачівщині відзначили День захисника України

На Жидачівщині відзначили День захисника України
14 жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці, за участю представників духовенства, молоді, українських воїнів, представників владних структур міста і району та громадськості Жидачівщини, у Жидачівському міському Будинку культури „Папірник” відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня захисника України, 76-ї річниці створення УПА та Дня українського козацтва.

Працівники, вихованці МБК «Папірник», Центру творчості для дітей та молоді, учні навчальних закладів Жидачева підготували змістовну тематичну програму. У ній звучали пісні, поетичні рядки, присвячені нашій Покровительці – Діві Марії та усім, хто стоїть на сторожі миру України, презентували українські хореографічні композиції.

Пам'ять тих героїв, котрі віддали своє життя за незалежність нашої держави, вшанували панахидою, яку відслужили отці Василь Юрів, Ярослав Турик і Роман Котів. Під зворушливу мелодію „Плине кача по Тисині” було названо всіх полеглих Героїв Жидачівщини. Хвилиною мовчання віддали шану загиблим. Пластуни запалили лампадки і поклали квіти до пам’ятного знаку на Алеї Героїв та до Меморіалу жертвам політичних репресій на Замковій Горі.

Міський голова м. Жидачева Володимир Левко від імені громади міста подякував усім мужнім захисникам України, зокрема нашим землякам, котрі від 2014 року беруть участь у бойових діях на Сході України в АТО-ООС. «Завдяки їхній мужності ми можемо мирно працювати заради розвитку нашого міста», - зазначив мер Жидачева.

Від імені учасників АТО Жидачівщини виступив Михайло Микитин, котрий зазначив, що 14 жовтня – це свято пам’яті полеглих за свою Батьківщину, яка є єдиною державою, а Донецьк і Луганськ – це її невід’ємна частина.

Як повідомила Ірена Гаврильчук, 14 жовтня у м. Жидачеві, на площі Свободи, відбулося урочисте відкриття пластового року. У рамках цього заходу відбулася тернова гра, функціонувало пластове містечко, пройшли ігри і традиційний ярмарок.

14 жовтня в смт. Журавно, на фасаді місцевої школи-ліцею, відбулося урочисте відкриття меморіальної таблиці на вшанування пам’яті випускника цієї школи Ігоря Олеськіва – бійця-добровольця батальйону Національної гвардії України ім. Героя України генерала Сергія Кульчицького.

У м. Жодорові, у Палаці культури, 14 жовтня відбувся урочистий вечір пам’яті з нагоди відзначення Дня захисника України, Дня українського козацтва та 76-ї річниці створення УПА.

Низка заходів з нагоди відзначення Дня захисника України, як ми уже повідомляли, відбулася в районі напередодні 14 жовтня. 11 жовтня у Жидачівській районній бібліотеці, з ініціативи відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА, було організовано патріотичну вікторину серед учнівської молоді „Україна – країна Нескорених”. 11-12 жовтня представники районної влади, військового комісаріату та місцевих громад побували у населених пунктах району, де зустрілися із рідними полеглих захисників України, вклонилися могилам Героїв. 12-13 жовтня, в рамках відзначення Дня захисника України, з ініціативи ГО „Народний легіон”, ГО „Пульс”, „Центр громади Жидачів”, за сприяння місцевої влади та районних установ, на мальовничій околиці Жидачева „Базиївка” та стадіоні „Авангард” відбувся ІІІ-ій загальношкільний вишкіл „Юний лицар Удеча”. У програмі цих заходів: військово-медичні тренування молоді за участі професійних інструкторів, проходження смуги перешкод, змагання шкільних команд.

Відзначення Дня захисника України в районі продовжується. 18-19 жовтня Жидачівською райдержадміністрацією, районним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді буде організовано поїздку молоді у Музей Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного та прем’єрний перегляд фільму “Донбас”. 21 жовтня, о 14 год., у Жидачівському районному Народному домі, в рамках відзначення Дня захисника України та 76-ї створення річниці УПА, відбудеться ІІІ-ій районний фестиваль „Встань,. повстанська славо, засвіти знамена!”

Джерело: zhydachiv-rda.gov.ua

Категорії: Новини Жидачева

16.10.2018 12:56