У Стрию викрили злочинну групу, яка налагодила підпільний «бізнес» з виробництва горілки(ФОТО)

У Стрию викрили злочинну групу, яка налагодила підпільний «бізнес» з виробництва горілки(ФОТО)
Одному із зловмисників суд призначив покарання у виді штрафу в розмірі чотирьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 68 тисяч гривень. Ще трьох учасників організованої злочинної групи суд оштрафував на три тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51 тисячу гривень.

Групу зловмисників, котрі організували діяльність «підпільної гуральні», у якій налагодили незаконне виробництво та збут значних партій фальсифікованої горілки під виглядом продукції відомих торговельних марок, викрили оперативники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із працівниками поліції Львівщини та за процесуального керівництва прокуратури області.

У червні 2016 року правоохоронці затримали вантажний автомобіль «Мерседес-Актрос», вщент заповнений горілчаними виробами. Було встановлено, що наклеєні на пляшки марки акцизного збору містять ознаки підроблення, що ставило під сумнів виготовлення алкогольної продукції у заводський спосіб. Було вилучено 21 тисячу пляшок спиртного об’ємом 0,5 л, брендованих логотипом відомої української торгової марки.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження, а під час досудового розслідування правоохоронці встановили походження партії фальсифікату.

Встановлено, що у нежитловому приміщенні у Стрию зловмисники, використовуючи промислове обладнання, налагодили повний технологічний цикл виробництва підакцизних товарів, що забезпечував переробку сировини в продукцію, готову для реалізацію кінцевому споживачу.

У двох багатотонних цистернах перемішувалась «бодяга» горілки, далі через систему насосів та шлангів фальсифікат розливався у підготовлені пляшки. Після цього на спеціальному станку, оснащеному двигуном, встановлювались одноразові корки, наклеювались етикетки та акцизні марки. Виготовлений таким чином фальсифікат упаковувався у паперові піддони та був готовий до постачання у торговельну мережу.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили підроблену горілку більше десятка відомих торговельних марок центрального та східного регіону держави, а також Львівщини.

Загалом впродовж лютого-вересня 2016 року зловмисники незаконно виготовили більше 50 тисяч пляшок фальсифікату горілки із підробленими марками акцизного податку. Окрім того правоохоронці вилучили 230 тисяч підроблених акцизних марок та майже двадцять тон спирту, який зловмисники мали намір використати для виробництва чергової партії підроблених горілчаних виробів.

Учасникам організованої групи було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів) КК України.

Суд обрав для них міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з одночасним визначенням застави у розмірі 116 тисяч гривень, яку вони сплатили. На вилучену підроблену продукцію, обладнання та майно підозрюваних було накладено арешт. Обвинувальний вирок був скерований на розгляд суду.

Суд визнав обвинувачених винними у скоєнні злочину та призначив одному із них покарання у виді штрафу в розмірі чотирьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 68 тисяч гривень. Ще трьох учасників організованої злочинної групи суд оштрафував на три тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51 тисячу гривень.


Відділ комунікації поліції Львівської області

за матеріалами УЗЕ у Львівській області







Джерело: lv.npu.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия

11.10.2018 13:13