На Стрийщині державі повернули 6 га земель вартістю майже 6 млн грн

На Стрийщині державі повернули 6 га земель вартістю майже 6 млн грн
Прокуратура Львівської області повідомляє, що рішеннями Стрийського міськрайонного суду Львівської області задоволено два позови органів прокуратури області в інтересах держави до Стрийської районної державної адміністрації та низки громадян.
Суд визнав незаконними і скасував розпорядження Стрийської районної державної адміністрації, відповідно до яких фізичним особам (із земель запасу) передано у приватну власність майже 6 га земель вартістю близько 6 млн грн на території Долішненської сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та особистого селянського господарства.
Також визнано недійсними державні акти на право приватної власності на землю і, крім цього, реєстрацію права власності на ці ділянки.
Зокрема, судом підтримано вимоги прокурора про те, що під час передачі громадянам у приватну власність спірних земельних ділянок не було враховано вимоги ст. ст.20, 21 Земельного кодексу України щодо порядку встановлення і зміни цільового призначення земель.
Вказані рішення набрали законної сили, а відтак органи прокуратури вживали заходи для їх реального виконання.
Як наслідок, цьогоріч у травні до «Державного реєстру речових прав на нерухоме майно» внесено записи про скасування державних актів на право приватної власності на ці землі.
Завдяки зусиллям прокуратури державі повернуто 6 га земель вартістю близько 6 млн грн на Львівщині.

Прес-служба прокуратури Львівської області

Джерело: https://news.guru.ua

Категорії: Новини Стрия

05.06.2018 10:40