На Жовківщині і Пустомитівщині знищили 2 авіаційні бомби та 2 артснаряди

На Жовківщині і Пустомитівщині знищили 2 авіаційні бомби та 2 артснаряди
21 травня фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 4 боєприпаси часів ІІ Світової війни.

Артилерійський снаряд калібру 76 мм виявили в с. Оброшино Пустомитівського району під час прогулянки в полі, на відстані 2,5 км від житлових будинків.

Дві авіаційні бомби АО-20 та 76 мм артилерійський снаряд, виявили в с. Магерів Жовківського району під час прогулянки на березі р. Біла, на відстані 120 м від житлових будинків.

Всі боєприпаси знищено у встановленому порядку в спеціально відведених для цього місцях.

Зазначимо, що з початку року на території Львівської області було виявлено 321 вибухонебезпечних предметів в 78 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки і бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Вони можуть вибухнути, що призведе до Вашого травмування. Про знахідку терміново повідомте Службу порятунку «101».


Джерело: lviv.dsns.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Жовкви

22.05.2018 09:50