У Стрийській ЦРЛ підсумували роботу терапевтичної і педіатричної служб та стан медичного обслуговування чорнобильців

У Стрийській ЦРЛ підсумували роботу терапевтичної і педіатричної служб та стан медичного обслуговування чорнобильців
Сьогодні, 26 квітня, в актовій залі Стрийської ЦРЛ відбулося засідання Медичної ради за участю головних лікарів амбулаторій ЗПСМ, завідувачів відділень та районних спеціалістів. На порядку денному розглянули питання: про підсумки роботи терапевтичної і педіатричної служб району за І квартал 2018 року та про стан медичного обслуговування осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. За підсумками розгляду питань про роботу терапевтичної та педіатричної служб Медична рада прийняла рішення: щоквартально проводити контроль з виявлення хворих на гіпертонічну хворобу та стенокардію з метою зниження рівня судинних захворювань серед населення, а також смертність працездатної групи населення;

на дільницях провести аналіз ФГ-обстеження населення, увагу звернути на мігруючі групи населення;

активізувати роботу з бактеріоскопічного обстеження мокротиння у хворих з продуктивних кашлем більше 2-х тижнів;

дільничній службі Стрийського району, сімейним лікарям Стрийського району ширше використовувати лікування хворих в денних стаціонарах та стаціонарах на дому;

забезпечити проведення профілактичних щеплень дітям по мірі надходження вакцин у Стрийську ЦРЛ. Інформувати батьків про можливість заходу дітей від «керованих» інфекцій шляхом придбання вакцин, як реалізуються через аптечну мережу за власні кошти.

Щодо медичного обслуговування чорнобильців, що було відзначено, що на диспансерному обліку у Стрийської ЦРЛ знаходиться 149 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», з них: 124 дорослого населення та 25 дітей; з яких:

- 88 осіб - ліквідатори наслідків аварії

- 38 осіб - переселені з інших районів

- 14 осіб - вдови.

Протягом 2017 року на виплату компенсації використано 26295,25 грн. з державного, обласного та місцевого бюджетів. Оздоровлено за рахунок коштів держбюджету троє осіб першої категорії, а саме: видано дві путівки в санаторій «Любінь Великий», 1 путівку в санаторій «Дніпро – Бескид» та 2 особи ІА категорії отримали на придбання путівок матеріальну допомогу з районного бюджету в розмірі по 5250,00 грн. кожен, відповідно оздоровились в санаторіях м. Моршин та Трускавець. На черзі в департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА перебуває 2 інвалідів – чорнобильців для забезпечення автотранспортом на пільгових умовах. Повністю оглянута дана категорія населення вузькими спеціалістами, проведено УЗД діагностику.

За І квартал 2018 року проліковано стаціонарно 5 чоловік, забезпечено пільговими рецептами 12112,82 грн.

Особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, скеровуються на стаціонарне та реабілітаційно – відновне лікування у медичні заклади м. Львова відповідно до розпорядження голови ЛОДА від 12.03.2012 року № 150/0/5-12 «Про мережу стаціонарних медичних закладів області щодо забезпечення осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Джерело: https://stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

26.04.2018 16:32