Торік на Львівщині приватизували 12 об'єктів малої приватизації державної форми власності

Торік на Львівщині приватизували 12 об'єктів малої приватизації державної форми власності
Про це сьогодні, 23 квітня, під час апаратної наради, повідомив керівник регіонального відділення Фонду державного майна України у Львівській області Микола Копач.

Відтак, у 2017 році регіональне відділення приватизувало 12 об'єктів малої приватизації державної форми власності на суму 1 798, 981 тис гривень, у тому числі 343,7 тис гривень - земельні ділянки.

Вцілому по Україні за 2017 рік змінили державну форму власності 143 об'єкти малої приватизації державної форми власності. Регіональне відділення ФДМУ у Львівській області займає 3 місце серед 25 регіональних відділень за кількістю приватизованих об'єктів державної власності за 2017 рік.

Минулого року регіональне відділення здійснило роботи з приватизації 28 об'єктів.

Зокрема, у 2017 році здійснена приватизація 3-х об'єктів групи А, які тривалий час пропонувались до продажу (протягом 2015-2017 років), а також об'єкта незавершеного будівництва, повернутого за рішенням суду до державної власності:

- ОІВМ – нежитлова будівля площею 60,4 кв.м за адресою: Львівська обл., м.Мостиська, вул. Промислова, 38;

- ОІВМ - службовий будинок, площею 198,9 кв.м за адресою: Львівська обл., Жовківський р-н, смт. Магерів, вул. Л. Мартовича, 2;

- ОІВМ – нежитлові приміщення І-го поверху площею 79,5 кв.м в будівлі колишнього готелю за адресою: Львівська обл., Радехівський р-н, с.Павлів, пр. Юності, 6а, що не увійшло до статутного капіталу ВАТ "Радехівський цукровий завод";

- ОНБ - 2-х квартирний житловий будинок (разом із земельною ділянкою), за адресою: Львівська обл., м. Буськ, вул. Поповича, 4а.

Також завершена приватизація майна, яке не увійшло до статутного капіталу ВАТ "Львівметал", - залізничної колії, яка розташована на території підприємства, на суму 948,0 тис гривень.

Для продажу неліквідних об’єктів малої приватизації Фонд державного майна України застосовує продаж на аукціоні за методом зниження ціни. У 2017 році на аукціонах за методом зниження ціни регіональним відділенням приватизовано 2 об'єкти державної власності, які до цього 11 разів пропонувалися до продажу (нежитлова будівля площею 60,4 кв.м, м. Мостиська, вул. Промислова, 38, та службовий будинок площею 198,9 кв.м, Жовківський р-н, смт. Магерів).

Крім того, Фонд державного майна України запровадив нову форму продажу державного майна – аукціони в електронній формі. З метою проведення прозорої приватизації Фонд вперше запустив всі аукціони виключно через електронні торги. Сучасні технології продажу об'єктів приватизації дозволять залучити більш широке коло потенційних покупців, підвищити ефективність приватизації.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Буська Новини Жовкви Новини Мостиська

23.04.2018 13:39