На Донеччині відзначили кращих працівників карного розшуку


В Маріуполі відбувся урочистий захід з нагоди Дня працівника карного розшуку. Оперативники, на рахунку яких – сотні врятованих життів та затриманих злочинців, отримали відзнаки МВС України, спеціальні звання, подяки від керівництва поліції Донецької області та громади.

З 2015 року по сьогодні співробітники підрозділів карного розшуку прифронтового регіону розкрили більше 32 тисяч злочинів.

Робота розшуковця пов’язана зі щоденним ризиком, а у зоні АТО він подвійний. Поліцейські брали участь у бойових діях, виконували завдання на лінії розмежування, іноді – ціною власного життя та здоров’я. Оперативники викрили 2 тисячі бойовиків, вилучили та убезпечили Донеччину від величезного арсеналу нелегальної зброї, де тільки вибухівки - більше півтонни (!).

«Будні вашої професії - це сміливість та непередбачуваність. В службі оперативників постійно присутні ризик та самовідданість, це повна небезпеки праця, а радше - це спосіб життя. Завдяки вашій напруженій щоденній праці вдалося врятувати не один десяток людських життів», - відзначив т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області Сергій Беседа.

Також з професійним святом офіцерів поліції привітали радник голови Донецької облдержадміністрації Дмитро Ляшов та заступник міського голови Маріупольської міськради Ярослав Хотнянський.

За підсумками роботи з протидії злочинності поліція Донеччини увійшла в десятку лідерів країни. За розкриття резонансних злочинів та гідну службу кращі працівники карного розшуку зі всієї Донеччини були нагороджені відзнаками МВС, подяками від начальника ГУНП в Донецькій області та міської ради, а також ГП «Донецька залізниця».

«Це колектив, який може протистояти криміналітету. Хочу побажати, аби громадяни не забували, що за щоденною кропіткою оперативною службою стоять звичайні люди», - зазначив начальник управління карного розшуку поліції Донецької області Артем Кисько.

За мужність, патріотизм та професіоналізм, виявлені у боротьбі за єдність та незалежність України, Артем Кисько нагороджений вищою нагородою «Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна» - знаком народної пошани-орденом «Єдність та воля». Полковник поліції брав участь у бойових діях в Дебальцевому та був поранений.

Також нагородами відзначено ветеранів карного розшуку, які віддали службі все життя й досі допомагають молодим співробітникам. Тільки протягом останнього року в кримінальну поліцію прийшли служити 77 нових оперативників.

До привітань сищикам приєдналася молодь – учасники «Ліги майбутніх поліцейських» з маріупольського ліцею-школи №48,курсанти Донецького юридичного інституту і творчі колективи міста. А поліцейський оркестр подарував улюблені композиції.

Нагадаємо, історія карного розшуку України бере початок 99 років тому, коли 15 квітня 1919 року Декретом Раднаркому України була утворена секція судово-кримінального розшуку в складі Народного комісаріату юстиції.











Відділ комунікації поліції

Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Дебальцево

17.04.2018 09:25