У Мостиському районі облаштували місце для перебування для лелек(ФОТО)

У Мостиському районі облаштували місце для перебування для лелек(ФОТО)
19 березня о 18:16 до рятувальників надійшло повідомлення, що в полі між с. Годині та с. Волиця Мостиського району знаходилася група з близько 50 лелек.

Птахи через складні погодні умови потребували допомоги.

Рятувальники разом з місцевими жителями облаштували місце для перебування лелек, поклали туди сіна та забезпечили птахів кормом.

Ви також можете долучитися до порятунку лелек у снігову холодну погоду. Якщо ви знайдете кілька чи більшу групу птахів, то повідомте про місце їх розміщення представників органів місцевого самоврядування, керівників громадської природоохоронної організації або просто небайдужих людей.

Нагадуємо, що птахів не можна лякати, не слід підходити до них ближче, як на десять метрів. Кожен наступний їх політ - це витрата енергії. А це дуже небезпечно для їх життя саме зараз, бо вони виснажені не лише перельотом, але і холодною, голодною і сніжною погодою.

На відстані 10-15 м до місця розташування птахів очистіть невелику ділянку землі та застеліть її соломою, сіном, хмизом, дрібними гілками, тощо. Саме там можна буде врятуватися більшій кількості птахів. На це місце приносьте птахам їсти: відходи риби чи м'яса, однак не давайте свинину і сало. Лелеки споживають тваринну їжу, проте птахів можна годувати і сумішшю вареної картоплі з необсмаженим насінням соняшника, зерно, хліб.




Джерело: lviv.dsns.gov.ua

Категорії: Новини Мостиська

20.03.2018 16:13