Про особливості перебування у вязниці так званої «ДНР» оперативникам ДПСУ розповів колишній ув’язнений

Як повідомили у прес-службі Донецького прикордонного загону, на КПВВ «Новотроїцьке» маршрутом на в’їзд до підконтрольної українській владі території України прибув громадянин Грузії 1987 року народження (з його слів). Було встановлено, що чоловік з лютого 2011 року перебував в місцях позбавлення волі м. Торез, що нині є тимчасово окупованою ворогом територією.
Чоловік розповів оперативникам Донецько-Луганського управління ДПСУ, що в 2011му був затриманий представниками карного розшуку в м. Донецьк. За його словами в подальшому постійно знаходився в ізоляторі тимчасового тримання. Наприкінці ж 2013 року судом було винесено ухвалу за ч.2 187 ККУ (розбій). Громадянина було засуджено на 7 років позбавлення волі. Та відсидіти строк спокійно в Макіївській колонії йому не вдалося - чоловік розповів, як в кінці літа 2014го відбувався неодноразовий обстріл Макіївської виправної колонії, згодом же його перевели в колонію м. Торез, де на ув’язнених здійснювався постійний тиск в питанні поповнення лав так званої «ДНР». Представники НЗФ поставили чоловіка перед фактом, що під час переміщення з одного виправного закладу в інший його паспортні документи, як і багатьох інших ув’язнених було втрачено, тож найкращий вихід - стати одним з «гордих ополченців», на що чоловік відповів відмовою, тоді як були й такі, що погоджувалися, в обмін на таку собі своєрідну свободу.
Наразі чоловіка передано представникам Національної поліції для проведення відповідної перевірки та встановлення особи і громадянства.

Фото Валеріи Карпиленко.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Тореза

09.03.2018 13:33