Новини Волноваської ОДПІ

Новини Волноваської  ОДПІ
Довідка про суми виплачених доходів та утриманих податків за 30 хвилин в Електронному кабінеті

У рамках кампанії декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців для фізичних осіб в Електронному кабінеті функціонує електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді».

Інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків можна отримати у приватній частині (особистий кабінет) Електронного кабінету з використанням електронного цифрового підпису фізичної особи будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

Для цього в приватній частині Електронного кабінету фізичній особі необхідно в меню Заяви, запити для отримання інформації обрати Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків з ДРФО – платників податків для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи/декларації про доходи та витрати осіб, які звернулись за призначенням житлових субсидій (далі – Запит).

У запропонованій формі Запиту необхідно заповнити відповідні поля такого запиту, підписати та надіслати.

Відповідь на Запит можна переглянути у вкладці Вхідні документи меню Вхідні/вихідні документи. Середня тривалість обробки Запиту складає близько 30 хвилин.

Додатково повідомляємо, що відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (по квартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.

У разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом можна скористатись інструкцією користувача, яка розміщена у меню Допомога відкритої частини Електронного кабінету або звертатись за телефоном 0 800 501 007.

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області

РРО застосовується платниками єдиного податку другої і третьої груп

Волноваська ОДПІ Головного управлінні ДФС у Донецькій області нагадує, що 20 грудня вступили в силу зміни до Постанови Кабінету Міністрів України №1336 "Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Так, за статтею 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачено, що застосовувати РРО зобов’язані суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи — підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року перевищує 1 млн. грн. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку зобов’язані самостійно здійснювати контроль за обсягом доходу та безумовно дотримуватись вимог чинного законодавства з питань застосування РРО у разі перевищення обсягу доходу за календарний рік більше 1 млн. гривень.

Звертаємо увагу платників єдиного податку першої — третьої груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту на зобов’язання проводити розрахунки за такі товари через зареєстровані належним чином РРО. Наголошуємо, що зазначена норма не залежить від обсягу доходу.

Нагадуємо, що починаючи з 8 травня 2017 року пільгові норми пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України взагалі не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року №231.

В Волноваській ОДПІ зареєстровано 2119 РРО

З початку 2018 року суб’єкти господарювання, зареєстровані в Волноваській ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області зареєстрували 10 реєстраторів розрахункових операцій та 132 книги обліку розрахункових операцій, з них, перших книг обліку до реєстраторів розрахункових операцій – 10, перших книг на господарську одиницю – 5, наступних книг на господарську одиницю – 23, наступних книг до РРО – 94.

Загальна кількість зареєстрованих суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при

продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг складає 2119 одиниць.

У відповідності до п. 296.10 статті. 296 «Ведення обліку і складання звітності платниками єдиного внеску» розділу XIV «Спеціальні податкові режими» Податкового кодексу України РРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи ( в цілому), другої та третьої групи ( фізичні особи – підприємці), незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевіщує 1 млн. грн.

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області

Надання послуг платникам податків – першочергове завдання податківців

За січень – лютий 20128 року до Центру обслуговування платників Волноваської ОДПІ звернулися 10208 осіб в тому числі у лютому – 4973.

Взагалі надано адміністративних послуг – 1347, з них у лютому – 691. У зв’язку тим, що триває звітна кампанія за 2018 рік, переважна більшість звернень пов’язана з питаннями надання річної та квартальної звітності. За 2 місяці надано від платників надійшло 7329 звітів, які своєчасно оброблені. За вказаний період фахівцями Волноваської ОДПІ надано 582 усні консультації, в основному щодо звітності з єдиного соціального внеску та єдиного податку.

Крім того, в межах кампанії декларування доходів громадян здійснюється робота по наданню консультацій громадянам щодо надання декларації про майновий стан і здох орди за 2017 рік.

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області

Про терміни сплати єдиного внеску

Волноваська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області нагадує, що відповідно до частини першою ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) є, зокрема, підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших

умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Платник ЄВ зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати ЄВ та подавати звітність до контролюючого органу за основним місцем обліку платника ЄВ у строки, порядку та за формою, що визначені законодавством (пп. 1 та 4 частини другої ст. 6 Закону № 2464).

Частиною восьмою ст. 9 Закону № 2464 визначено, що платники ЄВ зобов’язані сплачувати ЄВ, нарахований за календарний місяць не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати ЄВ, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця.

Підприємці - «спрощенців» поповнюють місцевий бюджет

На теперішній час на обліку в Волноваській ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області перебуває 1434 фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку.

З них на першій групі оподаткування перебуває 239 осіб, на другій – 683, на третій – 512.

Надходження єдиного податку з фізичних осіб до місцевого бюджету за два місяці поточного року склали 2,9 млн.грн.

«Єдиний податок у повному обсязі спрямовується суб’єктами господарювання до місцевих бюджетів. Тож платники цього податку, віддаючи свою кошти місцевим скарбницям, дбають про потреби, благоустрій та розвиток своїх місцевих громад».

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Волновахи

05.03.2018 09:20