Святкова хода драконів та екзотичні страви - Китайський новий рік у Львові

Святкова хода драконів та екзотичні страви - Китайський новий рік у Львові
З 15 до 18 лютого на Львівщині урочисто відзначатимуть Китайський новий рік. Відтак вчора у Львові на площі Ринок відбулась традиційна хода «вогняних драконів», також для гостей свята влаштували лазерне шоу. Офіційно китайський Новий рік в Україну прийшов о 20:00 15 лютого за київським часом. У китайців ця подія має назву «Радісне свято весни».

До святкування одного із головних китайських свят долучилась заступник голови-керівник апарату Львівської облдержадміністрації Маріанна Вільшинська.

Відповідно до традиції, на площі біля Оперного театру встановили символ Китайського нового року - Жовтого земляного собаку. За китайською міфологією, ця тварина символізує дружбу, чесність та вірність. Упродовж трьох днів працюватиме ярмарок. Тут всі охочі можуть спробувати традиційні страви китайського святкового столу. Зазвичай, це риба, м'ясо, овочі, креветки та обов'язково – пельмені. Також будуть розваги на головній сцені – китайське караоке, виступи артистів, виступи майстрів кунг-фу.

Також усі охочі матимуть змогу побачити ходу драконів. Окрім цього – традиційне чаювання, лазерне шоу та пряме включення із Китаю.

Зазначимо, це вже восьмий фестиваль, на якому мешканці Львівщини можуть краще ознайомитися із життям та культурою Сходу.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова

16.02.2018 11:25