На Стрийщині відбувся День вшанування воїнів-афганців(ФОТО)

На Стрийщині відбувся День вшанування воїнів-афганців(ФОТО)
Сьогодні, 15 лютого, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Минають роки, приходять нові покоління, проте в пам’яті людській назавжди викарбувалося почуття глибокої поваги та вдячності героїчним воїнам-інтернаціоналістам, які, несучи свою нелегку службу в гарячих точках планети, ризикували при цьому не лише своїм здоров'ям, а й життям. Серед тих, хто відстоює нині незалежність рідної землі, чимало колишніх воїнів-“афганців”, які є прикладом згуртованості, справжнього чоловічого братерства. Події останніх років вкотре довели, що “афганці” прагнуть змін у своїй державі, вболівають за майбутнє свого народу і готові до рішучих дій задля досягнення мети.

Цього дня у Стрию біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям відбулося віче-пам'яті, де вшанували пам’ять полеглих земляків та учасників бойових дій на території інших держав. Захід відбувся за участю членів Стрийської спілки ветеранів Афганістану, духовенства, представників влади та численної громадськості Стрийщини. Поминальну панахиду за загиблими відслужили священослужителі різних конфесій міста Стрия на чолі з Преосвященним Владикою Стрийської єпархії УГКЦ Тарасом Сеньківим.

До ветеранів афганської війни зі словами вдячності звернулися представники місцевої та районної влади, а також представники громадських організацій. В ході заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам’ять тих, хто не повернувся з чужої війни. Нагадаємо, що у військово-політичній спецоперації в Афганістані взяли участь близько 160 тисяч українців, з них 269 – вихідці зі Стрийщини, 10 наших земляків не повернулися з цієї війни.



Джерело: https://stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

15.02.2018 20:06