В Стрийській центральній районній бібліотеці відбулося дарування книг

В Стрийській центральній районній бібліотеці відбулося дарування книг
Вчора, 14 лютого, в Стрийській центральній районній бібліотеці відбулося дарування книг з нагоди Міжнародного дня дарування книг. В цей день завітала з дарунком заступник голови РДА з гуманітарних питань Оксана Мелень, яка подарувала бібліотеці 3-х томник Михайла Маслія «Золотий вік української естради». В анотації до книги написано коротко: ця книга спогадів, мудрості, повчань від тих, кого уже немає, хто мешкає поруч, трішки далі, які творили і творять історію української пісні, а відомо, що вище пісні-лише молитва. Запрошуємо вас, дорогий читачу, знайомитись з історією української естради, яка «народжена і вистраждана, як пише автор, на 1216 сторінках: Усе написане і народжене в цій книзі - від Бога».

З наступним дарунком для бібліотеки завітав відомий маестро-хормейстер, регент, директор Братківської школи мистецтв - Юрій Юник. З його рук працівники бібліотеки отримали авторсьькй духовний дарунок «Покров твій святий прославляємо». Це авторське видання він присвяти своєму рідному селу - Гірне. У збірці зібрані кращі зразки духовних творів Святої Літургії видатних композиторів. За словами автора «Служба Божа покликана наблизити людей до Творця, відчути молитву у серці, побачити Живого Бога».

З наступним книжковим дарунком в бібліотеку завітав наш читач, шанувальник української книги, наш фотокореспондент, громадський діяч - Йосип Соснюк. Він теж доповнив нашу книгозбірню унікальним виданням Миколи Тимошика про одного з провідних учених сучасної України-Дмитра Степовика.


Джерело: https://stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

15.02.2018 13:12