Найвищий індекс податкоспроможності бюджетів на Львівщині у Моршині, Стрию та Трускавці

Найвищий індекс податкоспроможності бюджетів на Львівщині у Моршині, Стрию та Трускавці
Проаналізувавши індекси відносної податкоспроможності місцевих бюджетів області за надходженнями податків і платежів до загального фонду в 2017 році, встановили, що вищий від середньообласного він у містах Львові, Моршині, Стрию і Трускавці, Стрийському районі, а також Тростянецькій об’єднаній територіальній громаді (Миколаївський район). Про це повідомили у департаменті фінансів Львівської ОДА.

У Пустомитівському районі і Давидівській об’єднаній громаді цього ж району індекс близький до середнього по області. Ще об’єктивніше аналізує відносну податкоспроможність територій, а також ефективність заходів, що вживаються на місцях з її покращення, динаміка індексів протягом певного періоду часу.

Департамент фінансів проаналізував зміну відносної податкоспроможності місцевих бюджетів Львівщини за останні три роки у співставних умовах, адже кількість об’єднаних громад щороку збільшується. Відтак, 23 міста, райони та об’єднані громади області демонструють щорічне зростання індексу відносної податкоспроможності за вказаний період.

Суттєве (понад 30 %) зростання порівняно з 2015 роком забезпечено в Самбірському і Сколівському районах, а також Бабинській, Вільшаницькій, Грабовецькій, Дублянській, Міженецькій, Новоміській, Нижанковицькій, Жовтанецькій об’єднаних громадах.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Сколе Новини Трускавця Новини Миколаєва

18.01.2018 16:23