У Стрию відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику АТО Василю Лаврисю(ФОТО)

У Стрию відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику АТО Василю Лаврисю(ФОТО)
6 грудня цього року, у День Збройних Сил України, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому учаснику АТО Василю Лаврисю на фасаді Стрийської ЗОШ № 10, де навчався герой. Вшанувати пам’ять свого побратима та віддати шану герою прийшли члени ГО «Спілка учасників АТО Стрийщини», яку очолює Юрій Драпалюк, представники міської влади, учні та педагоги школи, рідні та друзі загиблого.

Право відкрити меморіальну дошку Василю Лаврисю надається матері загиблого Любові Степанівні, заступнику міського голови Стрия Роману Волинцю, побратиму по зброї.
[Урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому учаснику АТО Василю Лаврисю]

Освятив меморіальну дошку о.Юрій Олійник.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого в зоні АТО випускника школи Василя Лаврися, а також усіх, хто віддав своє життя за незалежність та територіальну цілісність України.

Заступник міського голови Стрия Роман Волинець подякував матері, педагогам школи за те, що виховали героя, готового ціною власного життя захищати рідну землю від нападників.

Василя Лаврися мобілізували на фронт влітку 2014 року. Воював у найгарячіших точках: брав участь в обороні Донецького та Луганського аеропортів, воював у районі Лутучиного, Дебальцево. Командир відділення восьмого окремого полку спеціального призначення В.Лаврись загинув 24 червня 2017 року при виконанні бойового завдання, підірвавшись на міні. Захоронений з почестями на стрийському кладовищі.

Учні школи вручили живі квіти матері героя та сувеніри побратимам по зброї.






Джерело: stryi-rada.gov.ua

Категорії: Новини Стрия Новости Дебальцево

08.12.2017 16:20