Мистецькі колективи Дрогобиччини виступатимуть у межах проекту «Український Донбас» на Луганщині

Мистецькі колективи Дрогобиччини виступатимуть у межах проекту «Український Донбас» на Луганщині
Впродовж 14 - 15 грудня в Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім.С.С.Прокоф’єва та у Рубіжанській міській дитячій школі мистецтв творчі колективи Львівщини виступлять з мистецькою програмою у межах проекту «Український Донбас» Комплексної програми розвитку культури.

Студентські колективи Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського представлятимуть культуру Львівщини та обмінюватимуться творчим досвідом з тутешніми студентами.

«Така ініціатива покликана презентувати та ознайомлювати з оркестровим мистецтвом та мистецтвом співу. Діти з захопленням відкривають для себе традиції музичного мистецтва Галичини», - зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Мирослава Туркало.

Учасники колективів з Дрогобиччини: (Капела бандуристів - керівник Пришляк О.В., дует бандуристок «Берегиня», оркестр українських народних інструментів - керівник Чумак Ю.В.)

Зокрема колективи візьмуть участь у круглих столах із студентами і викладачами Сєвєродонецького музичного училища. Також відбудеться зустріч з викладачами і студентами предметно-циклових комісій «Оркестрові народні інструменти та «Спів (академічний, естрадний)» і творчий захід, присвячений музичним традиціям «Колядка».


Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Дрогобича

06.12.2017 18:11