На Стрийщині провели урочистості з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю(ФОТО)

На Стрийщині провели урочистості з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю(ФОТО)
3 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день інвалідів. Відзначення цієї символічної дати дозволяє привернути увагу суспільства до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. Це нагадування всім про обов'язок перед людьми, що потребують захисту та підтримки. Відтак сьогодні, 5 грудня, у Стрийському районному Будинку культури відбулося святкове дійство для осіб з інвалідністю. На заході були присутні представники районної влади, благодійних та громадських організацій та люди з обмеженими можливостями.

Зі словами привітаннь до присутніх звернулися заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелень та заступник голови районної ради Мирон Войтович. Вони подякували головам громадських організацій за їх вклад у питання захисту осіб з інвалідністю в районі та відзначили грамотами активних членів Стрийської районної асоціації інвалідів та Стрийської територіальної організації Українського товариства глухих. З доповіддю про роботу, яка ведеться щодо поліпшення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, виступила начальник управління соціального захисту населення Леся Буцерко.

Голова Стрийської районної асоціації інвалідів Зеновія Кецик розповіла про здобутки районної команди осіб з інвалідністю під час участі в обласних та інших змаганнях, якими район може пишатися. Подякувала очільникам району за підтримку статутної діяльності асоціації. До присутніх також звернулася директор Стрийського благодійного фонду «Надія» Оксана Стасула, яка розповіла про проблеми сімей із важкохворими дітьми. Цікавою концертною програмою учасників заходу привітав колектив Народного театру української пісні «Намисто» районного Народного дому під керівництвом Тетяни Возняк. Активну участь у відзначенні Дня осіб з інвалідністю взяли члени Стрийської територіальної організації Українського товариства глухих, переклад дійства для яких здійснила голова товариства - Ореста Янківська.









Джерело: https://stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

05.12.2017 18:05