У Стрию колишній учасник АТО розповів як він започаткував власну справу

У Стрию колишній учасник АТО розповів як він започаткував власну справу
Сьогодні, 9 вересня, у м. Стрий відбулась зустріч голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з учасниками АТО та членами їх родин, а також членами сімей загиблих, які проживають в Стрийському, Сколівському і Дрогобицькому районах та містах Стрий, Дрогобич, Моршин, Стебник, Борислав та Трускавець.

У межах зустрічі колишній учасник АТО Микола Стецьків розповів присутнім історію відкриття та ведення власної справи – вирощування полуниці.

Він зазначив: «Зараз у мене є досить успішне фермерське господарство із вирощування полуниць, хоча, за освітою я юрист. Сьогодні у мене збільшуються площі, хочемо започаткувати агротуризм, а також працюємо над ще одним амбітним планом. Я точно знаю, чого хочу, і люблю те, чим займаюсь».

Микола Стецьків тричі був у зоні бойових дій, повернувся додому у березні 2015-го.

Через відсутність прийнятної роботи колишній АТОвець вирішив започаткувати власну справу, пройшов професійне навчання за напрямом «Основи підприємницької діяльності».

Опісля закінчення навчання, успішно захистив бізнес-план і зареєструвався як суб’єкт господарської діяльності.

Відтак, Микола Стецьків вирощує полуницю на площі 0,8 га відкритого грунту (8 ділянок по 0,1 га взятих в оренду в учасників АТО) та 150 м2 теплиці в селі Раковець Пустомитівського району. Зареєстрував ФГ «Файна Бері». Отримав пільговий кредит на суму 100 тис грн через участь у Комплексній програмі підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки.

Під час зустрічі порушили питання працевлаштування бійців, які брали участь у антитерористичній операції на Сході України.

Також усіх присутніх проінформували щодо програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області та програми енергозбереження для населення Львівщини.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Сколе Новини Трускавця

09.11.2017 18:58