Быльше 36 тисяч клієнтів «Житомиргазу» отримали попередження про відключення за борги

Быльше 36 тисяч клієнтів «Житомиргазу» отримали попередження про відключення за борги

Про це 31 жовтня повідомив офіційний сайт підприємства «Житомиргаз Збут».

«На початок опалювального періоду населення Житомирщини заборгувало за газ 218,4 млн грн, що на 65% вище, ніж торік.  Для того, щоб стримати зростання неплатежів, «Житомиргаз Збут» вже розіслав клієнтам-боржникам 36 364 письмових повідомлень про припинення поставок газу. Найбільше попереджень отримали у Житомирі та Бердичеві», - повідомив сайт.

За даними сайту, у разі несплати боргу, відповідно до Кодексу газорозподільних систем, місцева компанія, оператор ГРМ, за поданням газопостачальної компанії «Житомиргаз Збут» проводитиме заходи із припинення розподілу газу споживачам, які не дотримуються умов договору. 

За такої процедури з початку року оператор ГРМ вже припинив постачання блакитного палива 2 271 споживачам, - зазначається у повідомленні.

«Зростання боргів і несвоєчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів регіону. Адже через відсутність оплати «Житомиргаз Збут» не може своєчасно розрахуватися з державним постачальником, НАК «Нафтогаз України», за спожитий населенням газ і оперативно замовити необхідні обсяги для подальшого забезпечення газом споживачів», – цитує сайт директора ТОВ «Житомиргаз Збут»  В’ячеслава Тарасова.

Фахівці «Житомиргаз Збут»  рекомендують своїм клієнтам реструктуризувати борг і оформити субсидію, адже, за новим законодавством, при наявності боргу субсидія не нараховується.

«Чинними нормативними документами регламентується, що в разі несплати  за спожитий природний газ компанія має право призупинити подальше газопостачання та стягнути заборгованість з споживача в судовому порядку», - попереджає «Житомиргаз Збут».



Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира Новости Бердичева

31.10.2017 21:46