В Маріуполі поліцейські затримали викрадача автомобілів


Встановлена причетність затриманого до заволодіння двома автомобілями «ВАЗ-2101». Наразі один транспортний засіб вилучено та буде повернено власнику, місцезнаходження іншого встановлюється.

До Лівобережного відділення поліції Маріуполя надійшло повідомлення про викрадання автомобілю "ВАЗ - 2101" з двора багатоповерхового будинку. Через декілька тижнів прийшло повідомлення про викрадання другого автомобілю тієї ж марки.

Зловмисника викрили оперативники управління протидії наркозлочинності та Лівобережного відділення поліції в ході оперативно-профілактичного відпрацювання.

Проаналізувавши спосіб скоєння злочинів, поліцейські з’ясували, що діє одна людина. Під час опитування мешканців на місцях скоєння правопорушень були встановлені факти злому замків ще низки автомобілів, але вони не були вкрадені і викрадено з них нічого не було.

В ході розслідування правоохоронці перевірили місця продажу автозапчастин і пункти прийому металобрухту та отримали дані про чоловіка, можливо, причетного до скоєння злочинів.

49-річний житель Маріуполя, безробітний, розповів поліцейським, що основний прибуток він має з того, що здає металобрухт. А автівки викрадав, щоб перевозити зібраний метал.

В районах біля багатоповерхових будівель він вибирав легко доступні для проникнення у салон машини та відкривав їх підручними засобами. Але були такі, що, відкривши, не зміг завести.

Наразі вилучено один автомобіль, який він ховав у городах неподалік від свого будинку. Місцезнаходження другої машини встановлюється.

Чоловіка, який вже був судимий за викрадення автомобілів, перевіряють на причетність до аналогічних злочинів у місті Маріуполі.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального Кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Вирішується питання щодо перекваліфікації злочину на ч.2 ст. 289 Кримінального Кодексу України (ті самі дії, вчинені повторно). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

Центральний відділ поліції

Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

17.10.2017 11:06