У Житомирському державному університеті вже до вечора оголосять попередні результати виборів ректора

У Житомирському державному університеті вже до вечора оголосять попередні результати виборів ректора
Тут усе як на справжніх президентських або парламентських виборах: бюлетені, кабіни для голосування та спостерігачі від кандидатів. У Житомирському державному університеті імені Івана Франка в середу, 12 жовтня, обирають нового ректора. Проголосувати за одного із п’яти кандидатів можуть викладачі, представники технічного персоналу та делегати від студентів.

«У виборах беруть участь усі наукові працівники, які працюють в університеті. Вони повинні складати 75% від загальної кількості виборців. Далі обираються представники та від педагогічних працівників та від технічного персоналу. Вони повинні складати не більше 10 % від кількості виборців. В нашому випадку це 9% від кількості науково-педагогічних працівників. Окрім цього участь у виборах беруть студенти, квота студентів - це не менше 15% від кількості виборців. Тобто, в нас ця квота визначена 16%. У виборах беруть участь всі науково-педагогічні працівники, 54 представники від адміністративно-технічного персоналу, і 95 представників від студентів, які були обрані таємним голосуванням на виборах, які проходили на кожному факультеті і були організовані студентським братством», - розповідає голова виборчої комісії з виборів ректора Житомирського державного університету Валерій Новик.

Усього - це 619 людей. Після того, як виборча дільниця закриється члени лічильної комісії підрахують голоси.

«За нормативними документами, переможець повинен набрати 50% + 1 голос від загальної кількості виборців. Тобто, від 619 чоловік. Це 310 голосів. Вибори відбуваються з 9 до 15 години. О 15-й годині доступ виборців в приміщення для голосування припиняється. Виборці, які знаходяться на цей момент в приміщенні, продовжують голосувати, поки не проголосують. Після цього здійснюється підрахунок голосів. Теоретично, я можу сказати, що години дві-три нам на підрахунок голосів нам потрібен буде. Тобто, десь о шостій годині ми зможемо знати попередні результати», - розповідає голова виборчої комісії Валерій Новик.

В університеті кажуть, якщо жоден із кандидатів не набере достатньої для перемоги у виборах кількості голосів, то буде оголошено про проведення другого туру. Участь у ньому візьмуть два кандидати, які отримали найбільшу підтримку під час першого голосування. За словами представників ЖДУ, якщо так станеться, то другий тур виборів відбудеться через сім днів.

Як повідомляв Житомир.info, 12 липня Міністерство освіти і науки оголосило конкурс на заміщення посади ректора Житомирського державного університету імені Івана Франка. 12 жовтня розпочалися вибори ректора ЖДУ. Виборча дільниця відкрилась рівно о 9:00.

Житомир.info


Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира

12.10.2017 13:53