У Стрию чоловік викрав гроші завдяки знайденому телефону

У Стрию чоловік викрав гроші завдяки знайденому телефону
40-річному стриянину, не маючи платіжної картки, вдалося зняти з чужого рахунку майже шість тисяч гривень. Дії зловмисника правоохоронці кваліфікували як крадіжку.

У Стрийський відділ поліції 3 липня надійшла заява від 59-річного місцевого мешканця, який повідомив, що з його банківського рахунку зникли гроші. Заявник уточнив, що платіжну картку не губив і грошей з неї не знімав.

Правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний 40-річний мешканець Нового Роздолу, раніше судимий за скоєння грабежу. Він знайшов мобільний телефон, який потерпілий загубив неподалік одного з магазинів у Стрию. Серед інформації, яка містилися у телефоні, зловмисника зацікавили смс-повідомлення від банку, а саме стан рахунку та пін-код до платіжної картки.

«У банкоматі з допомогою операції «Зняття грошових коштів без картки», маючи на руках мобільний телефон, який внесено в базу, як основний фінансовий телефон, та пін-код до платіжної картки, зловмиснику вдалося за декілька спроб зняти з рахунку майже шість тисяч гривень», - розповів начальник Стрийського відділу поліції полковник поліції Іван Малиш.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.185 (крадіжка) КК України. Досудове розслідування за фактом крадіжки правоохоронці завершили і скерували на розгляд суду обвинувальний акт. Зловмиснику загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Львівської області

за матеріалами Ольги Марцинюк

Стрийський відділ поліції

Джерело: https://news.guru.ua/

Категорії: Новини Стрия Новини Нового Роздолу

30.08.2017 11:09