Два роки поруч. Перемоги поліції Донеччини


1. Новітня система безпеки. ЇЇ серце - UASC – Єдиний аналітичний сервісний центр, перший в Україні та четвертий в світі за технічним оснащенням. Це аналітичний, інформаційний комплекс, який об’єднує нові розробки, серед яких колл-центр 102, інтелектуальне відеоспостереження, мобільний додаток «Поліція 102» тощо.
Колл-центр 102 забезпечує цілодобове реагування на виклики громадян. Щодня оператори, які пройшли підготовку за міжнародними стандартами, приймають до тисячі дзвінків, особлива увага – маленьким заявникам та їхній безпеці.

Інтелектуальне відеоспостереження – вже є на ключових точках у Маріуполі, Покровську, а невдовзі і в інших містах будуть встановлені «розумні камери». Вони єдині в Україні здатні чітко розпізнати марку автомобіля та обличчя людини. У разі небезпеки система посилає поліцейським сигнал тривоги. Це дозволяє тримати ситуацію під контролем та протягом лічених хвилин реагувати на будь-які загрози.
2. Сучасний спосіб зв’язку з поліцією - безкоштовний мобільний додаток «Поліція 102». Він дозволяє екстрено покликати поліцію на допомогу в один дотик, повідомити про правопорушення, перевірити, чи в угоні автомобіль, встановити зону безпеки для дітей та багато іншого.

3. Нова функція - смарт-зупинка біля обласного главку поліції в Маріуполі, де можна скористатися безкоштовним вай-фаєм, зарядити мобільний телефон, записатися на прийом до керівництва поліції будь-якого територіального підрозділу, дізнатися всю необхідну інформацію про оперативну обстановку та роботу поліції.

4. Сучасний кінологічний центр в Маріуполі на 24 собаки. Кращі інструктори готують службових собак, здатних працювати в умовах бойових дій. Чотирилапий «спецназ» вчать виявляти приховану вибухівку та наркотики, затримувати злочинців з гранатою в руці.

5. Система блокпостів, яка є «фільтром» для злочинності. Перевірка на стоп-контролях дозволяє блокувати незаконний обіг зброї та боєприпасів, наркотрафік, затримувати бойовиків та розшукуваних злочинців.

6. Зниження рівня злочинності та збільшення розкритих злочинів. За підсумками незалежного дослідження, Маріуполь увійшов у десятку найбезпечніших міст України.
7. Сучасна техніка, озброєння, необхідні для виконання завдань в умовах бойових дій. Придбані за підтримки міністерства внутрішніх справ квадрокоптери, патрульний катер, позашляховики, обладнані планшетами та системами геолокації, нові американські металодетектори.

8. Нова кадрова політика, спецпідготовка співробітників поліції. Тактичні навчання по знешкодженню диверсійно-розвідувальної групи противника, атака та відбиття штурму державних установ, звільнення заручників.

9. Безпека під час масштабних масових заходів. Жодного порушення під час концерту «Океану Ельзи», який зібрав до 50-ти тисяч глядачів, триденного фестивалю в Маріуполі, повернення великого футболу, завдяки чому люди вперше за три роки змогли відчути смак нормального, мирного життя.

10. Дитяча безпека, превентивна робота з дітьми. Евакуація малечі з Дебальцевого, Мар’їнки та інших «гарячих точок», допомога школам на лінії розмежування. Контроль за родинами, що потрапили у складні життєві обставини, протидія насильства у родині, нагляд за дітьми кризових категорій. Проект «Факультатив з поліцейським».
11. Два законопроекти щодо безпеки дітей. Закон про пільги на навчання для дітей з лінії розмежування вже прийнятий Верховною Радою та підписаний Президентом України. Інший - щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності дітей та посилення відповідальності за такі злочини - на розгляді у Верховній Раді.
12. Молодіжна громадська організація «Ліга майбутніх поліцейських». Вона була заснована дітьми з лінії розмежування та стала продовженням проекту «Схід і Захід - разом», розпочатого ще в 2015 році заступником голови Нацполіції-очільником поліції Донеччини В’ячеславом Аброськіним та тоді начальником поліції Закарпаття, а нині головою Нацполіції України Сергієм Князєвим. Патріотично налаштована молодь отримала можливість розвиватися самим та змінювати країну. Наразі в Лізі вже півтори тисячі дітей. Вони беруть активну участь у профілактичних заходах поліції та допомагають людям.

13. Співпраця з навчальними закладами. Курси української історії та мови для поліції. Осередок української культури в обласному главку.
14. Міжнародне співробітництво. У рамках міжнародного партнерства в сфері пошуку безвісти зниклих людей, кібербезпеки, роботи з дітьми в поліції Донеччини побували дипломати та фахівці з США, Канади, Польщі, Чехії, Литви та інших країн світу. Форуми, тренінги з фахівцями Червоного Хресту, ЮНІСЕФ, ПРОООН.
15. Ансамбль барабанщиць. Дівчата-поліцейські – слідчі, оперуповноважені, інспектори – виступають на лінії бойових дій, підтримують мешканців прифронтового регіону, аби люди відчули – в житті є не тільки війна та страждання.

16. Збільшення довіри населення до поліції. Згідно з останнім соціологічним дослідженням, 59% громадян почувають себе у безпеці, а рівень схвалення діяльності поліції сягнув 40%.

З Днем Національної поліції!

Головне управління Національної поліції в Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Дебальцево

04.08.2017 12:33