Розшуковців, які розкрили подвійне вбивство у Маріуполі, буде заохочено

Таке рішення прийнято керівництвом ГУНП в Донецькій області і озвучено вчора під час відеоселекторної наради з керівниками територіальних відділень поліції регіону. Співробітники карного розшуку Кальміуського відділення поліції Віталій Третьяков та Іван Шеремета під час першочергових пошукових заходів встановили особу зловмисника, зібрали повні анкетні дані та визначили місце його мешкання.



Робота напарників Шеремета та Третьякова розпочалася, коли правоохоронці встановили, що додому з розважального закладу потерпілі приїхали не самі, а в супроводі чоловіка. Розшуковці отримали відеозаписи з камер спостереження, проте обличчя ймовірного вбивці було нечітким. Крім того, за наявною інформацією він та його товариш у період вчинення злочину були у магазині, а тому було прийнято рішення ретельно відпрацювати саме район, де був розташований торговий об’єкт.



Шеремета і Третьяков виконали поквартирний та подворовий обхід ввіреної території, опитали більше 100 перехожих. Один із них, 12-річний хлопчик, побачивши фото зі зловмисником, впізнав його та розповів поліцейським мінімальні дані. За кілька хвилин співробітники вже мали на руках повні анкетні дані і місце мешкання підозрюваного. Ось тільки за вказаною адресою його не було.
Валентин Попов, керівник кримінальної поліції Кальміуського відділення додає, що тоді злочинець вже знав, що його шукають, та прийшов додому лише перевдягнутися. Свідок, який відпочивав з ним у розважальному закладі та був присутній при знайомстві товариша з потерпілими, зателефонував та попередив його. Далі він зв’язався з товаришем по службі, взяв у нього ключі від квартири, яка пустувала, та забарикадувався в ній. Саме там його згодом і затримали спецпризначенці та співробітники карного розшуку.
Напарники виконали поставлене керівництвом завдання. Саме їх інформація дозволила протягом доби затримати розшукуваного. І тому, їх кандидатури було визначено для заохочення.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

26.07.2017 09:57