Новини Маріупольської ОДПІ

Новини Маріупольської ОДПІ
Маріупольська ОДПІ: розгляд звернень громадян за перше півріччя 2017 року

До Маріупольської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області за січень-червень 2017 року надійшло 20 письмових звернень громадян, що на 3 звернення більше, ніж за відповідний період 2016 року та 1 колективне звернення, що на 2 звернення менше відповідного періоду 2016 року.

Основними питаннями, що порушувались у письмових зверненнях, були такі:

- інформування про ухилення від сплати податків – 4;

- ліцензування певних видів господарської діяльності – 1;

- умови, організація та охорона праці – 1;

- податок з доходів фізичних осіб – 3;

- проведення перевірки – 5;

- реєстрація та облік платників податків – 1;

- єдиний соціальний внесок – 1;

- податкова звітність – 1;

- роз`яснення з питань податкового законодавства – 2;

- інші – 1.

Відповіді на звернення надані у встановлені законодавством терміни.

За результатами розгляду на 15 звернень надано відповідні роз’яснення, 1 звернення вирішено позитивно; 2 направлено на розгляд за належністю до інших органів; 1 звернення повернуто авторові; 1 звернення не підлягає розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян».

З початку року керівництвом Маріупольської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області проведено 1 особистий прийом громадян.

Звертаємо увагу громадян, що вони мають змогу записатися на особистий прийом до керівництва Маріупольської ОДПІ згідно із затвердженим графіком.

Ознайомитись з графіком особистого прийому громадян керівництвом Маріупольської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області на 2017 рік можна за посиланням http://dn.sfs.gov.ua/okremi-storinki/struktura/73802.html.

Маріупольська ОДПІ Головного управління

ДФС у Донецькій області

Щодо податкових накладних в СМ КОР

Маріупольська ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області повідомляє, що з квітня 2017 року запроваджено систему автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – СМ КОР).

СМ КОР побудовано з використанням критеріїв, визначених наказом МФУ від 13.06.2017 № 567 «Про затвердження Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, та Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 16.06.217 за № 753/30621 (далі – наказ).

СМ КОР здійснюється ДФС на підставі аналізу даних звітних показників платника податку, наявної податкової інформації, а також інформації, поданої платником податку за формою згідно з додатком до Критеріїв, яка відображає специфіку господарської діяльності платника податку окремо по кожному виду економічної діяльності (Таблиця даних платника податку), якщо комісією ДФС прийнято рішення про врахування такої інформації.

У разі, якщо за результатами моніторингу визначено, що податкова накладна/розрахунок коригування відповідає умовам, визначеним пунктом 6 Критеріїв наказу, – реєстрація такої податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється відповідно до вимог пункту 201.16 статті 201 Кодексу.

Згідно з пунктом 57 розділу ХХ Перехідних положень ПКУ період з 01.04.2017 до 01.07.2017 є перехідним, протягом якого процедура, визначена пунктом 201.16 статті 201 цього ПКУ, здійснюється без фактичного зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Реєстр).

У разі отримання квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, а у перехідний період (з 01.04.2017 по 01.07.2017), у разі отримання квитанції про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, платник має право надати Таблицю даних платника податків.

Маріупольська ОДПІ Головного управління

ДФС у Донецькій області

Щодо надання декларації сільгоспвиробниками

Маріупольська ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області нагадує сільськогосподарським товаровиробникам, які перебувають на спрощеній системі оподаткування по сплаті єдиного податку четвертої групи, що відповідно з підпунктом 295.9.5 статті 295 Податкового кодексу України у разі, коли протягом поточного року змінилася площа сільськогосподарських угідь або земель водного фонду у зв'язку з набуттям чи втратою на неї права власності або користування, вони зобов'язані:

- уточнити суму податкових зобов'язань з єдиного податку на період починаючи з дати набуття (втрати) такого права до останнього дня податкового (звітного) року;

- подати протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним періодом, ДПІ за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки декларацію з уточненою інформацією про площу земельної ділянки, а також відомості про наявність земельних ділянок та їх нормативну грошову оцінку.

Маріупольська ОДПІ Головного управління

ДФС у Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

25.07.2017 12:31