В Торецькій ВК проведено «Навчальний збір» з перевіркою тривожних валіз та доведено до особового складу «Рекомендації щодо поводження в умовах спеки»

В Торецькій ВК проведено «Навчальний збір» з перевіркою тривожних валіз та доведено до особового складу «Рекомендації щодо поводження в умовах спеки»

21.07.2017 року в Державній установі «Торецька виправна колонія (№2)» проведено «Навчальний збір» особового складу установи з перевіркою «тривожних валіз» та ознайомлено особовий склад з «Рекомендаціями щодо поводження в умовах спеки».
Особовий склад установи з відповідальністю ставиться до проведених заходів, тому що розуміє, що краще бути готовим до непередбачуваних подій, ніж бігати в паніці, думаючи: «Що робити?».
Також, у зв’язку із спекотною погодою, особливу увагу приділено недопущенню виникненню у співробітників теплових (сонячних) ударів. Тому, для послаблення несприятливої дії високої температури у робочих приміщеннях та на відкритому повітрі, особовому складу установи після проведення перевірки «тривожних валіз» в. о. інспектора групи з МР та ЦЗ сл. лейтенант вн. сл. Шевляк Юлія довела деякі «Рекомендації щодо поводження в умовах спеки», а саме:
 необхідно застосувати головні убори, збільшити кількість вживання рідини впродовж дня. Краще пити чай або фруктові, трохи прохолодні не солодкі напої;
 не слід без зайвої потреби виходити на вулицю;
 у період літньої спеки потрібно обирати одяг з легких та натуральних тканин, тому, що тісний та синтетичний одяг ускладнює процес теплообміну;
 категорично заборонено палити в спекотну погоду, оскільки нікотин звужує судини і підвищує тиск;
 намагайтесь звести до мінімуму перебування в громадському транспорті. Спека й задуха в замкнутому просторі можуть спровокувати запаморочення і непритомність;
 у спекотні години необхідно знизити звичайну фізичну активність та відмовитися від занять спортом, або перенести їх на ранковий час. Фізичні навантаження збільшують теплообмін у 5 разів, що може призвести до зневоднення організму;
 якщо в приміщенні встановлено кондиціонер, важливо пам’ятати, що різниця температур між приміщенням і вулицею не повинна перевищувати 10 градусів, для запобігання теплового удару після виходу на вулицю при тривалому перебуванні поруч із кондиціонером.
Слід знати, що під час теплового удару турбує головний біль, запаморочення, слабкість, нудота, інколи блювання, підвищується температура тіла, посилюється потовиділення, прискорюється пульс.
При тривалому перебуванні на вулиці, пам’ятайте, що деякі речовини підсилюють схильність до сонячних опіків та перегрівання організму, наприклад, деякі: сильнодіючі ліки, харчові добавки, креми та контакт шкіри з деякими рослинами і ефірними маслами.

Запам’ятайте: «Ваше життя і здоров’я у Ваших руках!».

Юлія Шевляк
В. о. інспектора групи з МР та ЦЗ
Державної установи
«Торецька виправна колонія
Південно-Східного МРУ ВКПП МЮ (№2)»

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости

24.07.2017 12:47