У Маріуполі виявлено крупну партію конопель

У Маріуполі виявлено крупну партію конопель
Конвеєрне вирощування та переробку нарковмісних рослин припинили співробітники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Донецькій області спільно з представниками управління внутрішньої безпеки Донеччини. 25 банок, висушені гілки та свіжо висаджені кущі вилучено. Обшук триває.
В рамках спецзаходів під умовною назвою «Мак» поліцейські отримали інформацію про те, що в приватному будинку господар вирощує велику кількість заборонених рослин. У суді було отримано санкцію на проведення обшукових заходів.
На порозі помешкання співробітників двох підрозділів зустрів власник. Аж ніяк не очікуючи суботнім ранком приймати в гостях поліцейських, він почав чинити опір: спочатку тікав, ховався у дворі, а потім забарикадувався у будинку.
Лише випробувавши усі методи стати на заваді проведенню слідчих дій, зловмисник заспокоївся, проте будь-що пояснювати або сприяти обшуку відмовився.
У шафі співробітники знайшли 25 скляних банок з готовою до споживання рослиною (за попередніми даними загалом більше 10 кілограмів). У інших двох кімнатах все ще тривав підготовчий етап з висушки конопель. Росла вона і на городі.
З’ясувалося, що зібравши врожай, на місці старих кущів чоловік відразу висаджував нові. Вирощування тривало без часу на перерву, поки дозволяли кліматичні умови.
Крім того, вилучено зброю - пістолет, ймовірно бойовий.
Наразі обшукові заходи продовжуються. На черзі – ліквідація наркоплантації.



Відділ комунікації поліції
Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

24.07.2017 10:39