На Сколівщині судитимуть лікаря через смерть пацієнта

На Сколівщині судитимуть лікаря через смерть пацієнта
За процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури слідчим Сколівського відділення поліції завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження відносно лікаря-анестезіолога одного з медичних закладів Львівської обласної ради за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Нагадаємо, що останній був викликаний в липні 2016 року до Комунального закладу Сколівської районної ради «Сколівська центральна районна лікарня» для надання консультації з приводу подальшої тактики ведення лікування стаціонарного хворого.

Однак, неналежно виконуючи свої професійні обов’язки, внаслідок недбалого до них ставлення, лікар провів пункцію правої плевральної порожнини у хворого, що призвела до внутрішньої кровотечі та пошкодження печінки.

В подальшому, внаслідок проведення лікарем зазначених маніпуляцій, наступила смерть пацієнта.

Зазначимо, що за вчинений злочин працівнику медичного закладу загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади у медичних закладах строком до 5 років або позбавлення волі на строк до 2 років.

Джерело: lviv.gp.gov.ua

Категорії: Новини Сколе

19.07.2017 11:01