Протягом тижня поліцейські припинили наркозлочини у 5 населених пунктах Донеччини

Протягом тижня поліцейські припинили наркозлочини у 5 населених пунктах Донеччини

Волноваха та Волноваський район, Торецьк, Краматорськ і Маріуполь – за останні 7 днів співробітники управління протидії наркозлочинності 4 рази ліквідували плантації конопель і на півночі регіону задокументували незаконне зберігання 40 доз амфетаміну. За всіма фактами тривають досудові розслідування.

В Донецькій області продовжуються оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак». Завдання поліцейських – виявити та знищити нарковмісні рослини на стадії вирощування. Нерідко в рамках документування нелегального «садівництва» правоохоронці виявляють й інші злочини, жодним чином не пов’язані з наркотиками, наприклад, затримують розшукуваних чи вилучають з незаконного обігу зброю та боєприпаси.

У Волноваському районі було ліквідовано заборонені насадження. Чоловік 1968 року народження 2 роки тому вже притягувався до відповідальності за аналогічний злочин у великих розмірах. Цьогоріч вирішив не ризикувати, а висадити майже втричі меншу кількість конопель. Кожна з них була відокремлена за допомогою саморобних пристроїв, ретельно доглянута та полита.

Під час обшуку вилучено трохи більше 30 заборонених рослин. «Садовод» розповідає, що залишив насіння від минулого врожаю, за яке вже відбув покарання.

Наступного дня наркопосіви було ліквідовано й у самій Волновасі. Вирощував рослини 57-річний мешканець, стаж вживання наркотиків якого налічує майже 20 років. Всього співробітники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Донецькій області нарахували понад 40 кущів конопель на присадибній ділянці за місцем мешкання зловмисника.

Серед аграріїв – не тільки чоловіки. У Торецьку нелегальним садівництвом займалася 62-річна пенсіонерка. Правоохоронці замість огірків та помідорів нарахували 32 нарковмісні рослини, і ще близько 800 грамів напіввисушених конопель. Призначення – для власного вживання.

Аналогічне правопорушення задокументовано і в Маріуполі, а в Краматорську в рамках перевірки інформації щодо наркопосівів у мешканця Краматорська було вилучено патрію «фену». Наразі поліцейські встановлюють його призначення та працюють над ліквідацією каналу постачання.

Відділ комунікації поліції

Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Волновахи

03.07.2017 16:11