Місто подарувало рятувальникам сучасний пожежний автомобіль MAN

Місто подарувало рятувальникам сучасний пожежний автомобіль MAN
Маріуполь закупив та передав на баланс Державної пожежно-рятувальної частини №22 автомобіль для пожежогасіння на базі MAN, вартістю понад 4 млн грн. Міський голова Вадим Бойченко в урочистій обстановці вручив ключі від машини начальнику частини.

Кожному жителю міста в будь-який момент може знадобитися допомога рятувальників і дуже важливо, щоб була можливість надати її в максимально короткий термін. Для цього необхідно модернізувати та оновлювати матеріально-технічну базу рятувальників. Саме таке завдання перед собою ставить міська влада.

Вадим Бойченко зазначив, що місто завжди робить кроки у напрямку підвищення безпеки мешканців: «Я хочу, щоб і наші рятувальники були максимально захищені. Купуючи таку техніку, у мене з’являється впевненість, що вони після тяжкої зміни повернуться додому до своїх родин. Для нас дуже важливо забезпечити безпеку не тільки жителям міста, а й тим людям, які часом ціною власного життя рятують нас. Вони завжди першими приходять на допомогу маріупольцям».

Міський голова вручив ключі від пожежного автомобіля MAN начальнику 22 державної пожежно-рятувальної станції майору служби цивільного захисту Олександру Андрющенко. Настоятель Свято-Покровського храму освятив автомобіль.

Пожежна автоцистерна МAN АЦ 5-60 (TGM 15.250) -164 має запас води не менше 4.7 тон і піноутворювача – 300 літрів. Машина укомплектована наступним обладнанням: ручними пожежними стволами; пожежною драбиною; напірними, напірно-всмоктуючими та всмоктуючими рукавами; балоном з медичним киснем та дихальними масками обємом 2 літра, призначений для реанімаційних дій з виведення із організму чадного газу.

Автомобіль також обладнаний стаціонарним та переносним лафетними стволами. Рятувальники зазначають, що максимальна довжина струменя стаціонарного лафетного ствола не менше 60 метрів, що дозволяє гасити пожежі навіть у девятиповерхових будинках.

Начальник третього державного пожежно-рятувального загону Андрій Павленко подякував міській владі за цінний подарунок – пожежний автомобіль німецького виробництва. Він зазначив, що рятувальники Маріуполя завжди готові прийти на допомогу: «Ми – це те плече, на котре можна спертися в будь-якій ситуації. А з приходом нової техніки захист Маріуполя стає ще надійнішим».


  

Джерело: marsovet.org.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

27.06.2017 16:00