У Маріуполі пройшов мітинг до Дня Конституції України (ФОТО)

У Маріуполі пройшов мітинг до Дня Конституції України (ФОТО)
Напередодні святкування Дня Конституції України у Маріуполі пройшов урочистий мітинг. Біля памятника Тарасу Шевченку зібралися сотні маріупольців на чолі з міським головою Вадимом Бойченко.

Одні городяни тримали в руках синьо-жовті прапори, інші - прикрасили себе національною символікою України. Всіх їх обєднувала любов до Батьківщини. Після виконання Гімну України мер привітав містян з державним святом.

У своїй промові він розповів про значимість події, яка сталася 21 рік тому - прийняття конституції України. Саме з цього моменту почалася історія вільної, сучасної та демократичної держави. Міський голова також наголосив, що ще в 1710 році на наших теренах була прийнята Конституція Пилипа Орлика - прабатька всіх конституцій сучасних європейських держав.

«Принципи держави та демократії - ми з вами. Це те, що ми даємо своїм дітям. Від нас багато що залежить, особливо в цей непростий час, - поділився Вадим Бойченко та підкреслив. - Я впевнений, що разом з вами ми побудуємо тут в Маріуполі сильне, розвинене, самостійне місто, яке стане символом відродженого українського Донбасу. Ми у Маріуполі повинні стати надійним фундаментом на шляху формування сильної, незалежної, демократичної держави Україна».

Мер побажав усім якнайшвидшого відновлення миру, злагоди та благополуччя. На завершення мітингу гості та жителі заходу поклали квіти до підніжжя памятника кобзареві.

Завтра Маріуполь приєднається до загальнонаціонального святкування Дня Конституції України. Зокрема, міський голова вручить квартири сиротам.



Джерело: marsovet.org.ua/

Категорії: Новини Маріуполя

27.06.2017 12:30