У Стрию обговорили реалізацію програми «Доступні ліки»

У Стрию обговорили реалізацію програми «Доступні ліки»
22 червня заступник міського голови Стрия Роман Волинець провів робочу нараду щодо удосконалення механізму роботи програми «Доступні ліки». Керівники підрозділів охорони здоров’я та представники аптек міста, залучених до даної програми, обговорили шляхи покращення забезпечення пацієнтів в рамках дії програми «Доступні ліки».

В Стрию для цього задіяно 12 аптек, потрібно розширювати їхню мережу, в кожній з них присутні рекламні матеріали, відпускаються ліки, на які передбачено виділити з державного бюджету 617 тис.грн. Левову частку обслуговування взяла на себе соціальна аптека, яка видала ліків на 91 тис.грн. по 268 рецептах. Інколи в продажі нема ліків передбачених програмою. А за деякі з них потрібно доплачувати. Лікарям необхідно проводити роз’яснювальну роботу з пацієнтами, щоб уникнути непорозумінь. Згодом список ліків даної програми буде переглядатися.

Вирішено звернутися до Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації щодо вирішення проблем асортименту ліків та таких, за які потрібно доплачувати додаткові кошти.

Джерело: stryi-rada.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

23.06.2017 15:45