У Стрию вшанували пам’ять невинно убієнних

У Стрию вшанували пам’ять невинно убієнних
22 червня, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, на території меморіального комплексу «Борцям за волю України» відбулася поминальна панахида за нашими краянами, замордованими енкаведистами 76 років тому в колишній Стрийській тюрмі. Представники духовенства, міської влади, громадських і політичних організацій, молодь і люди старшого покоління схилили голови у хвилині скорботного мовчання перед пам’яттю українських патріотів, які загинули мученицькою смертю.

Поминальну панахиду відслужив отець-декан Мирон Гринишин. Духовний отець наголосив, що не маємо права забувати тих, хто загинув від рук окупантів і пам’ятати, що свобода починається з кожного з нас.

Завідувач меморіальним комплексом Діана Іванчук розповіла про звірства «червоних визволителів», про численні жертви невинно убієнних, які залишили каральні органи НКВД після себе на території Стрийської тюрми у червні 1941 року.

Директор Стрийського краєзнавчого музею «Верховина» Галина Верес прочитала вірш, приурочений пам’яті замордованих у Стрийській тюрмі.

Присутні поклали живі квіти до Стіни Скорботи та запалили свічки пам’яті.

На завершення присутні виконали Державний гімн України.

Джерело: stryi-rada.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

22.06.2017 18:16