Новини Марiупольської ОДПІ

Новини Марiупольської  ОДПІ
У Донецькій області діють 8000 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами

Торгівля алкогольними та тютюновими виробами є не тільки високодохідним бізнесом, але й сферою комерційної діяльності, порушення законодавства в якій може завдати значної шкоди інтересам держави і споживачів. Саме тому одним із способів контролю держави зазначених видів діяльності є обов’язкове ліцензування.

Станом на 01 червня 2017 року на Донеччині діють понад 8 тис. ліцензій, з них 4450 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 3570 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Протягом п’яти місяців 2017 року за видачу та подовження алкогольно-тютюнових ліцензій до місцевих бюджетів області надійшло 14,6 млн гривень.

Головним управлінням ДФС у Донецькій області постійно проводиться комплекс заходів, направлених на недопущення порушень у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Так, за результатами вже встановлених правопорушень до недобросовісних підприємців застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму понад 866 тис. гривень. Серед основних порушень – відсутність ліцензій та торгівля тютюновими виробами за цінами вище максимально встановлених виробником шляхом маркування на пачці збільшених на суму акцизного податку.

За результатами контрольно-перевірочних заходів та роз’яснювальної роботи серед платників податків додатково видано 540 ліцензій на право роздрібної торгівлі суб’єктам господарювання, які до цього не мали таких ліцензій.

30 порушень митного законодавства виявили митники Донеччини з початку року

З початку року фахівцями управління протидій митним правопорушенням Донецької митниці ДФС виявлено та задокументовано 30 порушень митних правил, що на 13% більше, ніж за відповідний період минулого року. Вартість предметів правопорушень складає майже 7,66 млн грн, зазначимо, що у 2016 році ця сума становила лише 300 тис. гривень. Із загальної кількості справ у 5 випадках вилучено предмети правопорушень на загальну суму понад 46 тис. гривень.

З метою своєчасного попередження та усунення наслідків здійснення окремими суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності ризикових або незаконних операцій з товарами з початку року Донецькою митницею до Головних управлінь ДФС Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей направлено 5 матеріалів для здійснення контрольно-перевірочних заходів.

За п’ять місяців 2017 року митниками області спільно з правоохоронними органами в рамках операції «Рубіж-2017» проведено три заходи, наслідком яких стало складання 4 протоколів про порушення митних правил та реєстрація кримінального провадження з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 305 Кримінального Кодексу України.

В результаті аналітично-пошукової роботи до митних органів країн близького та дальнього зарубіжжя направлено 23 запити, що у 4,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Мета запитів – перевірка достовірності відомостей, зазначених у документах, які надавались суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності під час здійснення митного оформлення товарів. Внаслідок відпрацювання матеріалів, отриманих від митних органів іноземних держав, складено два протоколи про порушення митних правил на загальну суму 7,6 млн гривень.

До Державного бюджету України протягом січня-травня 2017 року Донецькою митницею перераховано штрафних санкцій за порушення митного законодавства на суму 93,5 тис. гривень.

На Донеччині штрафи за порушення правил проведення готівкових розрахунків перевищили півмільйона гривень

Станом на 01 червня 2017 року у Донецькій області здійснюють діяльність 3607 господарських одиниць на яких розрахунки проводяться в готівковій та безготівковій формі з використанням реєстраторів розрахункових операцій.

З метою упередження порушень податкового законодавства Головним управлінням ДФС у Донецькій області особлива увага приділяється проведенню фактичних перевірок з контролю за дотриманням законодавства в сфері готівкового обігу, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій на виробництво та реалізацію підакцизних товарів.

З початку року співробітниками управління аудиту Головного управління ДФС у Донецькій області проведено 16 фактичних перевірок, за результатами яких з порушників до бюджету стягнуто понад 590 тис. гривень.

Найбільша кількість правопорушень у сфері готівкового обігу встановлена у сфері торгівлі підакцизними товарами. Нагадуємо, що саме від реалізації цієї групи товарів до місцевих бюджетів потрапляє акцизний податок. Таким чином, порушуючи законодавство у цій сфері, підприємці не тільки незаконно збагачуються, але й завдають шкоди своїй громаді, в якій живуть.

Шановні покупці! Тільки в тісній співпраці ми зможемо наповнити місцевий бюджет та перестанемо збільшувати незаконні прибутки окремих підприємців. Будьте свідомими – вимагайте чек!

Донеччина: «Фантом» продовжує проведення заходів, направлених на боротьбу з незаконними потоками товарів

Спецпідрозділ «Фантом» з метою захисту економічних інтересів держави продовжує проведення заходів, направлених на боротьбу з незаконними потоками товарів, розкриття та припинення кримінальних та інших правопорушень у сфері оподаткування.

Так, 16 червня 2017 року співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Донецькій області («Фантом») під час контролю за переміщенням товарів через лінію розмежування на КПВВ «Гнутове» було проведено огляд автомобіля «KIA CERATO» сірого кольору під керуванням громадянина М, який прямував до м. Донецьк. Під час огляду транспортного засобу співробітниками підрозділу було виявлено цифровий сервопідсилювач та промисловий трифазний зварювальний інвертор, які громадянин мав намір незаконно перевести на окуповану територію з метою комерційної реалізації. З незаконного обігу вилучено товарів орієнтовною вартістю 64,2 тис. гривень.

Стосовно громадянина М за даним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.204-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, матеріали для прийняття рішення згідно чинного законодавства направлено до суду.

Розгляд звернень громадян фіскальною службою Донеччини - запорука спільних досягнень

Найчастіше до фіскальної служби області мешканці Донеччини звертаються за отриманням роз’яснення податкового законодавства, проведення контрольно-перевірочної роботи та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, а також з метою інформування про ухилення від сплати податків.

Так, за січень-травень цього року до фіскальної служби надійшло 218 письмових звернень громадян, що на 38 звернень або на 13,5% більше, ніж за відповідний період 2016 року.

З початку року розглянуто 189 письмових звернень, за їх результатами:

- на 163 звернення надано відповідні роз`яснення;

- 6 звернень вирішено позитивно;

- 5 звернень направлено на розгляд за належністю до інших органів;

- 6 звернень повернуто авторам, оскільки звернення були оформлені з недотриманням вимог частини сьомої статті 5 Закону України «Про звернення громадян»;

- в 1 зверненні відмовлено в задоволенні;

- 8 звернень не підлягало розгляду.

Усі звернення розглянуті ґрунтовно та якісно, без порушення термінів.

Зокрема, в травні 2017 року надійшло 38 письмових звернень громадян, що на 26,7 % більше відповідного періоду 2016 року.

Крім того, з початку року посадовими особами Головного управління ДФС у Донецькій області та територіальних органів проведено 29 прийомів громадян, у тому числі 14 виїзних, що складає майже 50 % від загальної кількості.

Звертаємо увагу громадян, що вони також мають можливість потрапити на особистий прийом до керівництва як на районному, так і на обласному рівні, згідно із затвердженими графіками прийому.

Ознайомитись з графіком особистого прийому громадян керівництвом Головного управління ДФС у Донецькій області на 2017 рік можна за посиланням http://dn.sfs.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/ .

Донеччина: «Фантом» запобіг спробам незаконного перевезення на тимчасово окуповану територію товарів на 120 тис. гривень

Не зважаючи на тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, схвалене Радою національної безпеки і оборони України в березні поточного року, окремі громадяни не припиняють спроб ввезення на тимчасово окуповану територію Донецької області товарів комерційного призначення.

Так, 13 червня 2017 року співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Донецькій області («Фантом») під час контролю за переміщенням товарів через лінію розмежування на КПВВ «Гнутове» було проведено огляд автомобіля «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», який прямував до міста Донецьк. Під час огляду транспортного засобу співробітниками підрозділу було виявлено 80 кг риби вугор копчений орієнтованою вартістю 40 тис. грн та радіатор охолодження для вантажного автомобіля на суму 6,6 тис. грн, які громадянин Ч мав намір незаконно перевести на окуповану територію з метою комерційної реалізації. З незаконного обігу вилучено товарів на 46,6 тис. гривень.

Співробітниками того ж підрозділу 14 червня 2017 року на КПВВ «Гнутове» під час огляду автомобіля «RENO LOGAN», чорного кольору під керуванням громадянина І , який прямував до неконтрольованої території, виявлено схованку, де були приховані товари промислової групи (в асортименті) на 73,8 тис. грн для подальшої реалізації на тимчасово окупованій території. Виявлені 193 одиниці товарів було вилучено.

Стосовно громадян, здійснивших порушення, за даними фактами складено протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 204-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, матеріали для прийняття рішення згідно чинного законодавства направлено до суду.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Донецка

22.06.2017 14:54