В Дрогобичі відбувся круглий стіл, щодо соціальної роботи із сім'ями, дітьми та молоддю

В Дрогобичі відбувся круглий стіл, щодо соціальної роботи із сім'ями, дітьми та молоддю
В заході, який відбувся в міській раді, взяли участь працівники Дрогобицького відділу поліції, освітяни, представники органів влади та місцевого самоврядування, соціальних служб, громадських організацій.

Ефективність виховання підростаючого покоління залежить від того, наскільки скоординованими є дії батьків, педагогів, правоохоронців, працівників державних установ та громадськості. При цьому слід враховувати зміни, які відбуваються в психіці підлітків в процесі дорослішання, їх особистісні характеристики, допомагати розвитку та становленню почуття відповідальності за свої слова і вчинки, про це обговорювали учасники круглого столу.

«Як показує практика, тісні контакти вчителів з працівниками ювенальної превенції дозволяють попередити чимало правопорушень в підлітковому середовищі. Спільно з’ясовуємо умови та причини, які штовхають дітей на протиправні дії, допомагаємо їм усвідомити негативні наслідки такої поведінки», - розповіла інспектор ювенальної превенції Анастасія Брик.

«Підростаюче покоління має оточувати атмосфера поваги до моральних норм, діти повинні бачили нетерпиме ставлення до правопорушників. Цього можна досягти за умови, коли у виховному процесі беруть участь не лише педагоги, а й батьки, громадські організації, правоохоронні органи, державні установи»,- зазначив заступник Дрогобицького міського голови з гуманітарних питань Василь Качмар.

Учасники круглого столу домовилися в майбутньому проводити такі зустрічі безпосередньо у навчальних закладах, запрошуючи на них і батьків, і дітей. Мета – попередження негативних явищ та недопущення рецидивної злочинності серед неповнолітніх осіб.

Джерело: https://lv.npu.gov.ua

Категорії: Новини Дрогобича Новости Качи

02.06.2017 15:52