Поліцейські Заходу і Сходу зіграли матч-реванш на сонячній Донеччині

Поліцейські Заходу і Сходу зіграли матч-реванш на сонячній Донеччині
Команди гравців зустрічало мальовниче селище Ялта, що у Мангушському районі Маріуполя. Жаги до перемоги суперникам додавало не лише морське повітря, а й потужна підтримка – два поліцейських оркестри, ансамбль барабанщиць та підлітки з «Ліги майбутніх поліцейських».
В квітні цього року на запрошення керівника Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля два тижні діти з Донеччини відпочивали у компанії школярів з Рахівщини на Закарпатті. Всередині подорожі до них приєдналися і поліцейські прифронтового регіону, аби обмінятися досвідом та закріпити започатковану дружбу на футбольному полі. 29 квітня у грі, яка пройшла в Ужгороді, перемогу здобула команда закарпатських правоохоронців. Тоді обидві команди домовилися, що зустрінуться знову, вже у Маріуполі.
Завдяки ініціативі замглави Нацполіції України – начальника поліції Донецької області В’ячеслава Аброськіна та начальника поліції Закарпатської області Романа Стефанишина тепер поліцейські Закарпаття відвідали Донеччину.
Сьогодні збірні двох крайніх регіонів України зіграли обіцяний марш-реванш. Перед змаганням – активна підготовка та обговорення тактики дій в кожній з команд. Цього разу гравці були підготовлені, адже з попередньої гри винесли для себе сильні та слабкі місця обох сторін, виділили тих гравців, які є найсильнішими суперниками.
- Перець, сьомий номер, дуже складно проти нього грати, - посміхаючись, ділиться капітан збірної Закарпаття Степанов Богдан.
Урок з поразки отримала й команда поліцейських Донецької області.
- Команду трохи посилили, хлопці дуже мотивовані. Окрім того, сподіваюся, рідна земля допоможе. Вона завжди допомагає, - розповідає капітан збірної прифронтового регіону Микола Побойний.
Державний прапор України підняв капітан команди-переможця попереднього турніру під звуки гімну України у виконанні двох поліцейських оркестрів. «Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці…», - здавалося, ці слова було чутно вздовж всього узбережжя Азовського моря аж до Новоазовська. Впевнені, переконливі, справжні!
Присутніх привітали начальники двох областей Роман Стефанишин і В’ячеслав Аброськін.
- Сьогодні ми на годину відволічемся від виконання службових обов’язків і подаруємо свято дітям, які сьогодні приїхали у Ялту вболівати. Два роки ми підтримуємо теплі дружні відносини, які були започатковані саме завдяки дітям. Тим, які живуть на війні і щодня бачать руйнування і смерть. Я сподіваюся, що ця дружба продовжуватиметься і надалі. А командам-суперникам я побажаю удачі і спортивних успіхів, - звернувся керівник поліції Донеччини.
- Впевнений,що такі традиції ми будемо продовжувати і розвивати. Так, дійсно, ця дружба започаткована дітьми. Всі ми розуміємо, що тут іде війна, а діти – то є наше майбутнє і їх потрібно підтримувати. Що ж до гри, то нехай переможе сильніший - додав очільник закарпатських правоохоронців.
В свою чергу присутній на змаганнях ректор Донецького юридичного інституту Віктор Бесчастний відзначив, що такі відносини між двома областями в умовах збройного конфлікту показують, наскільки сильна країна.
- Бажаю командам чесної безкомпромісної боротьби. Всім вам миру, злагоди і чекаємо на вас ще на гостинній ялтинській землі, - резюмував голова селищної ради Дмитро Мінаєв, після чого на поле вийшли команди.
Пролунав свисток, сповіщающий про початок першого тайму. З перших хвилин гра розпочалася динамічна та напружена. Звання, посади, ранги…все це залишилося за межами футбольного майдану, зрівнявши всіх. Донеччани, потім закарпатці, і навпаки – до останньої хвилини обидвох таймів переможця визначити було складно. Вболівальники, затамувавши подих, уважно слідкували за боротьбою.
Як і сподівався капітан збірної Донеччини, рідна земля принесла очікувану удачу, дозволивши господарям здобути кубок переможця з рахунком 4:3.
Судді визначили також кращих гравців у кожній команді. Нагороди отримали серед донеччан – Семен Коган, у закарпатській збірній – Йосипчук Сергій.
Окрему подяку та пам’ятний подарунок від імені замглави Нацполіції України за ретельність та неупередженість отримав суддя турніру Борис Данцкер.
Слова вдячності прозвучали і на адресу людини, завдяки якій співробітництво між поліцією Донеччини та Закарпаття вийшло на якісно новий рівень. Саме на запрошення Голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля діти з прифронтових районів Донеччини знову побували в гостях у гірській місцевості, а футболісти та артисти оркестру поліції Донеччини мали можливість продемонструвати свою майстерність і творчі здібності.
З найкращими побажаннями цінний подарунок - пам’ятну дошку з гравіюванням на металі було вручено начальнику Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковнику поліції Стефанишину Роману Ігоровичу, а також Голові державної адміністрації Закарпатської області Геннадію Москалю.
Було визначено й найактивніших вболівальників, які отримали футбольні м’ячі з підписами гравців маріупольської команди «Іллічівець». Ними стали школярі - лігівець та мангушський місцевий мешканець.
- Приємно було спостерігати. Досить професійно, доволі технічно грали обидві команди. Я сподіваюся, що ми й надалі розвиватимемо і проект, і наші відносини, які поширюються далеко за межі футбольного поля, - поділився враженнями від гри В’ячеслав Аброськін.
- Нехай дружба триває на багато років вперед. Вдячний В’ячеславу Васильовичу за підтримку і порозуміння, - відзначив Роман Стефанишин.
Варто підкреслити, що подорож закарпатців на Донеччину в рамках проекту «Схід і Захід – разом!» видалася доволі насиченою. 30 травня поліцейський оркестр разом з оркестром поліції Донеччини взяв участь у заходах з нагоди святкування річниці патрульної поліції Маріуполя та здивував гостей композиціями відомих саундтреків та українськими піснями. А західні поліцейські відвідали маріупольський металургійний гігант «Ілліча», протяжність якого дорівнює довжині двох кінцевих точок Ужгороду, а кількість його працівників – це приблизна кількість мешканців міста Рахів (районний центр Закарпаття).
А прямо зараз на завершення свого перебування закарпатські музики в тандемі з оркестром Донеччини розпочали творчий вечір у парку імені Гурова. Тож поліція запрошує всіх бажаючих прийти в Кальміуський район та розділити любов до української творчості разом з поліцейськими музикантами.





Відділ комунікації поліції
Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя Новости Ужгорода Новости Ялты

01.06.2017 10:18